avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de crestere a copilului

Buna, as dori sa stiu de cand o sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului daca eu trebuie sa nasc pe data de 3 octombrie?
Vreau sa va mai spun ca am fost la munca pana in saptamana 35 de sarcina, pot depune dosarul dupa ce se termina cele 126 de zile de concediu, sau dupa 42 de zile de cand se naste copilul?
Se poate sa depun dosarul in timpul celor 126 de zile de concediu?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:21, 24 Septembrie 2014
1. Puteti solicita concediu crestere copil (CCC) oricand doriti dupa ce se termina concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

2. - Puteti solicita CCC incepand cu a 43-a zi de la nasterea copilului dar pentru asta trebuie sa renuntati la restul de concediu postnatal (lauzie).
- Adica sa va luati concediu medical numai pana in a 42-a zi de la nasterea copilului.

3. Nu puteti beneficia in acelasi timp si de concediu postnatal si de CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc tata onushkamaya onushkamaya Buna ziua, urmeaza sa nasc in luna ianuarie si stiu ca mamele pot beneficia de concediu de materniate (cel prenatal - 63 zile, cel postnatal la fel) Daca eu ... (vezi toată discuția)
Ccc luat de tatal copilului radutaionel radutaionel Sotia a nascut in luna August si a beneficiat de concediu postnatal de 126 de zile.eu am depus cerere de suspendare a contractului de munca dupa 42 de zile de ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de concediu de maternitatate (pre si post natal) si de ccc daca cim inceteaza cu 3 luni inainte de nastere? lucianasp lucianasp Buna ziua, Sunt insarcinata in aproape 3 luni acum cu gemeni. Daca ajung cu sarcina la termen, as naste undeva pe la finalul lunii octombrie, cel tarziu ... (vezi toată discuția)