Întrebarea mea este urmatorea.Cineva din familia mea a divorțat acum 4 ani.Persoana este de sex masculin. Având un copil in vârstă de 9 ani.Acum copilul are 12 urmeaza sa împlinească 13 ani.Copilul a fost incrdintat mamei.El find de acord. Întrebarea este poate el sa faca recurs sa ii fie încredințat copilul. Sau copilul poate sa aleagă cu ce părinte doreste sa locuiască .Care este optiunea corecta.
Depiiiiiiindeeeee, de multe detalii, cat s-a ocupat fiecare, cum s-au intretinut relatiile etc.
Incredintare nu mai exista, acum ambii parinti raspund de drepturile si obligatiile copiilor lor.
Pentru a vedea ce poate face in situatia sa concreta, cel interesat (parinte sau copil) trebuie sa mearga la un avocat. Altfel, ne trebuie mult mai multe detalii ca sa va spunem ce se poate face, realist.
La nivel teoretic, se poate orice, dar nu cred ca va ajuta acest raspuns generic.
El a plătit pensia alimentara plus bani, îmbrăcăminte ,încălțăminte, carti si caiete pana in prezent mama este afara si copilul este crescut de bunici.El trimite pensia alimentara la bunici iar restul la copil adică bani de buzunar si pt scoala .
Am inteles. Ar putea, vazand ca mama, desi i s-a incredintat copilul, nu il creste. Trebuie dosar in instanta si aratat ca se ocupa si se poate ocupa de copil. Mai conteaza si relatia cu copilul din ultimii ani.
Depinde ce rezulta la judecata si poate depinde si cu cine vrea sa locuiasca copilul.
Daca mama nu s-a ocupat corespunzator de minor ii cresc sansele tatalui.