avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna Ziua - autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna Ziua - autoritate parinteasca

Întrebarea mea este urmatorea.Cineva din familia mea a divorțat acum 4 ani.Persoana este de sex masculin. Având un copil in vârstă de 9 ani.Acum copilul are 12 urmeaza sa împlinească 13 ani.Copilul a fost incrdintat mamei.El find de acord. Întrebarea este poate el sa faca recurs sa ii fie încredințat copilul. Sau copilul poate sa aleagă cu ce părinte doreste sa locuiască .Care este optiunea corecta.
Cel mai recent răspuns: robertjordan , utilizator 20:02, 26 Aprilie 2017
Depiiiiiiindeeeee, de multe detalii, cat s-a ocupat fiecare, cum s-au intretinut relatiile etc.
Incredintare nu mai exista, acum ambii parinti raspund de drepturile si obligatiile copiilor lor.
Pentru a vedea ce poate face in situatia sa concreta, cel interesat (parinte sau copil) trebuie sa mearga la un avocat. Altfel, ne trebuie mult mai multe detalii ca sa va spunem ce se poate face, realist.
La nivel teoretic, se poate orice, dar nu cred ca va ajuta acest raspuns generic.
El a plătit pensia alimentara plus bani, îmbrăcăminte ,încălțăminte, carti si caiete pana in prezent mama este afara si copilul este crescut de bunici.El trimite pensia alimentara la bunici iar restul la copil adică bani de buzunar si pt scoala .
Am inteles. Ar putea, vazand ca mama, desi i s-a incredintat copilul, nu il creste. Trebuie dosar in instanta si aratat ca se ocupa si se poate ocupa de copil. Mai conteaza si relatia cu copilul din ultimii ani.
Depinde ce rezulta la judecata si poate depinde si cu cine vrea sa locuiasca copilul.
Daca mama nu s-a ocupat corespunzator de minor ii cresc sansele tatalui.
Daca copilul decide cu cine doreste sa stea alta problema nu poate sa exista ramane sedinta data

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua- pensie de intretinere in luna de vacanta robertjordan robertjordan Doresc si eu un raspuns,daca se poate.Cineva din familie e divorțat de ceva ani .Plăteste pensia alimentara la copil lunar,il ajuta cu bani ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor catre tata baubau12345 baubau12345 Buna ziua! Am o problema la care nu gasesc nici o rezolvare. Actualul meu prieten a mai fost casatorit, avand o fetita din acea casatorie. In prezent ... (vezi toată discuția)
Custodia copiilor in favoarea tatalui alinayetam alinayetam Buna ziua!as dori sa stiu in ce conditii custodia copiilor poate fi obtinuta de catre tata?iar daca tatal obtine custodia copiilor si mama are un apartament ... (vezi toată discuția)