avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta intr-un oras in care nu am fost
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta intr-un oras in care nu am fost

Buna,
Ati putea sa ma indrumati cu modul in care pot sa atac in instanta faptul ca am primit o amenda pentru ca as fi circulat fara rovinieta langa Arad dar eu nu am fost acolo si nici nu am imprumutat masina nimanui. Locuiesc in Cluj-Napoca. La ce lege pot sa apelez? Este nevoie sa trimit procesul verbal in original sau e suficienta copia. De asemenea, am platit deja amenda ca sa evit situatia in care se majoreaza din cauza ca situatia absurda nu se rezolva. banuiesc ca pot solicita restituirea banilor.
Multumesc mult!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2017
agnes_l, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:52, 27 Aprilie 2017
avnic a scris:

in domeniul plangerilor contraventionale instantele solicita originalul proceselor verbale de contraventie.Asa mai invatam si noi de la,, juristii'' ascunsi in spatele unui pseudonim cum merg treburile prin instante.

Nu exista asa ceva, chiar e o afirmatie tendentioasa si jignitoare sa sustineti ca instantele solicita originalul proceselor verbale de contraventie, fara sa aratati temeiul legal. Pe forumul asta nu cred ca e o competitie si uniii sunt mai egali decit altii. Avocatii, de exemplu, nu au o formatie profesionala tehnica si nu pot aprecia aspecte care tin de latura asta. Eu credeam ca pe acest forum ne puteam ajuta unii pe altii....
Cred ca nu cunoasteti sensul cuvintelor folosite daca caracterizati sustinerile mele drept tendentioase si jignitoare.Faptul ca nu aveti nici dvs nici celalalt user decat notiuni teoretice despre drept va face sa va mirati cand in practica lucrurile nu se potrivesc cu linkurile pe care le dati pt a,, consilia'' utilizatorii.Accept orice opinie pertinenta cand vine din partea unor colegi de profesie .Va reamintesc ca acest site se numeste avocatnet.ro nu latka sau cyan.ro,utilizatorii asteptand cel putin in problemele juridice sfatul celor care lucreaza in domeniu si nu sfaturile unor diletanti.
Stimate @avnic, nu am nici cea mai mic intentie de a intra in polemica cu un avocat care nu eate in stare sa prezinte temeiul legal solicitat de niste diletanti,
Faptul ca ne dam cu parerea pe aici iar dvs sunteti avocat cu dreptul facut nu presupune ca aveti dreptul sa faceti afirmatii cu privire la pregatirea altor useri. Atata timp cat regulamentul forumului nu restrictioneaza accesul ptr useri cu alta pregatire decat cea juridica inseamna ca avem dreptul sa ne exprimam o opinie chiar si de diletanti.
Uneiri sfaturile unor diletanti au fost mai de folos altor useri decat cele ale unor avocati care raspund doar la opiniile altor colegi de breasla.
V-am solicitat frumos sa ne indicati unde se prevede sa se depuna pv in original de catre reclamant ptr simplul fapt ca in lege se prevede sa se elibereze contravenientului copia pv si nu originalul.
Nu ca mai citez din lege ptr a nu va simti deranjat de un diletant, este vorba despre hg1391. Va las dvs placerea de a gasi articolul cu pricina iar daca nu identificati prevederea respectiva reveniti. Tip, se afla intre art 180 si 181, spre inceput.
Sper ca mesajul sa nu fie considerat ofensator de catre moderatori si sa imi fie sters.
Am o vaga banuiala ca sunteti un avocat la inceputul carierei si va simtiti nesigur in prezenta unor diletanti. Imi mentin arerea ca sunt avocati si "avocati". Daca am gresit in rivinta dvs asta e, imi fac "mea culpa". Este in latina! ;)
avnic a scris:

Faptul ca nu aveti nici dvs nici celalalt user decat notiuni teoretice despre drept va face sa va mirati cand in practica lucrurile nu se potrivesc cu linkurile pe care le dati pt a,, consilia'' utilizatorii.Accept orice opinie pertinenta cand vine din partea unor colegi de profesie .Va reamintesc ca acest site se numeste avocatnet.ro nu latka sau cyan.ro,utilizatorii asteptand cel putin in problemele juridice sfatul celor care lucreaza in domeniu si nu sfaturile unor diletanti.

Pina una alta acceptati si opiniile unor diletanti. Atit timp cit nu puteti demonstra nimic din ceea ce sustineti, nu cred ca utilizatorii acestui forum pun pret pe sfaturile unui avocat ca dvs. Considerati ca va aflati in fata unei instante. Dovediti ceea ce afirmati, ca un adevarat profesionist ce va pretindeti.

Nu ne luati chiar atit de sus, daca suntem pe aici inseamna ca am avut de a face cu justitia si am vazut ce acte se cer la depunerea unei plingeri contraventionale. Suntem alfabetizati, stim sa citim macar lucrurile de baza, ca sa nu spun mai mult.
Intervenţie moderator

Bună seara, domnilor!

Chiar vă doreaţi o întâlnire cu mine? :)

Îndârjirea dvs. de a vă contrazice pentru o chestiune minoră este demnă de o cauză mai bună. Cele câteva rânduri scrise de avnic au primit, în replică,o cantitate triplă de rânduri şi de jigniri.

Nu există prevedere legală pentru orice situaţie întâlnită în practică. Ar fi fost bine să ştiţi asta înainte de face afirmaţii categorice şi de cere imperativ să vi se comunice prevederi legale. Există instanţe care solicită contravenientului să comunice procesul-verbal de contravenţie primit (exemplarul nr. 2) şi există instanţe care nu solicită asta. În trecut majoritatea instanţelor solicitau depunerea acestui exemplar împreună cu plângerea.

Vă rog să renunţaţi la jigniri şi să încercaţi să-i răspundeţi domnului care a deschis discuţia. Acesta a pus două întrebări degeaba pentru că dvs. sunteţi prea ocupaţi să vă jigniţi pentru o chestiune minoră. În caz contrar, următoarea noastră întâlnire va începe şi se va sfârşi în secţiunea „Avertismente”.

Gabriela Pintea
Ultima modificare: Joi, 27 Aprilie 2017
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procedura de urmat pentru a contesta o amenda pentru ... calcris calcris Care este procedura de urmat pentru a contesta o amenda pentru parcare la judecatoria sectorului 3, in conditiile in care procesul verbal a fost pus in cutia ... (vezi toată discuția)
Ce este "comunicare adresa"? iooandrey iooandrey Am depus in urma cu putin timp o contestatie la judecatorie impotriva unui agent care mi-a retinut permisul pe 30 de zile . In contestatia respectiva am depus ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala ANDREI ANCA ANDREI ANCA buna ziua,am facut o contestatie la un pv ,am primit citatie iar pe aceasta citatie scrie,,a depune un exemplar plingere,si inscrisuri pentru comunicare sub ... (vezi toată discuția)