avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Care este procedura de urmat pentru a contesta o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Care este procedura de urmat pentru a contesta o amenda pentru ...

Care este procedura de urmat pentru a contesta o amenda pentru parcare la judecatoria sectorului 3, in conditiile in care procesul verbal a fost pus in cutia postala de politie, dupa 2 luni so o saptamana de la constatare si nu s-a transmis prin posta sau cu afisare la domiciliul contravenientului? Trebuie facuta plangere contraventionala, platita taxa de timbru, unde se plateste si cat si inscrisurile pot fi copii pe care se scrie "copie conform cu originalul"? Multumesc anticipat pentru un raspuns.
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 11:33, 25 Ianuarie 2022
Se poate contesta in 15 zile de la data comunicarii. Verificati daca are stampila aplicata si ce data este trecuta pe aceasta.
Multumesc. Am sa depun plangere contraventionala pentru contestarea procesului verbal invocand art.14 (al.1), art.25 si art.27 din OG 2/2001. Am sa atasez copia taxei judiciare de timbru de 20 de lei. Comunicarea am sa o fac prin email.
Conteaza mai mult argumentarea plangerii formulate in instanta impotriva pv de contraventie, nu simple formalitati de forma. Recomandarea ar fi sa cereti sprijinul unei persoane de specialitate avizate pentru a nu avea surprize neplacute mai tarziu si sa vi se respinga actiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva procesului-verbal de contraventie ikasve ikasve Buna ziua, Am depus o plangere impotriva unui proces verbal de contraventie la judecatorie impreuna cu copii dupa documentele ce-mi sustin cauza, cu ... (vezi toată discuția)
Nelamurire?? d&l d&l buna seara, am si eu o nelamurire; am fost oprit de polite si amendat pt. ca nu purtam centura de siguranta si pt. ca nu aveam actele la mine( CI si permis); ... (vezi toată discuția)
Procedura de afisare a unui proces verbal de contraventie rutiera radudum radudum Buna ziua , Am primit in 28.11.2011 de la SPIT ( serviciu public impozite si taxe ) o somatie de plata pentru o amenda circuilatie in 25.11.2010 . Am facut ... (vezi toată discuția)