avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract de munca art.81 alin 8
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract de munca art.81 alin 8

Buna ziua
am o intrebare
in cazul in care am o demisie de la un angajat "conform art.81 alin.8 din codul muncii va aduc la cunostinta ca doresc incetarea raporturilor de munca incepand cu data de 01.05.17"
in acest caz, cu ce data inceteaza contractul de munca?si ce scriu in decizie?
aveti un model?
Cel mai recent răspuns: Daliborka , utilizator 19:20, 26 Aprilie 2017
Cu data de 01.05.2017.

In decizie , veti mentiona incetarea c.i.m. in baza art.81 alin.8 C.mun.
multumesc
si angajatorul nu poate cere totusi respectarea preavizului de 20 zile?
adica ca si angajator sunt obligat sa ii incetez cu art 81 alin 8?
nu trebuie sa scrie si cauza angajatul pt care doreste art.81 alin.8?

este ok decizia?

DECIZIA
DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA
Nr.2463 /28.04.2017

Tinand seama de cererea de demisie a angajatei Popovici Viorica-Ioana
Avand in vedere aprobarea cererii

In temeiul prevederilor art. 81 alin.8 din Codul Muncii

DECIDE
1.Contractul de munca al d-ei Popovici Viorica-Ioana cu CNP 2811203114092 incadrata in functia de economist in economie generala avand contractul individual de munca cu numarul 599 din 10.09.2014 la SC ......... SRL, inceteaza de la data de 01.05.17

2. Prezenta decizie se va comunica salariatei.
3. Impotriva prezentei decizii susnumitul se poate adresa cu contestatie la Tribunalul Timis in termen de 30 zile de la comunicare.

Reprezentantul societatii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform art.81 alin.3 C.mun., salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.

Insa in opinia mea, in situatia aplicarii art.81 alin.8 C.mun., salariatul ar trebui sa mentioneze ce obligatii asumate prin contractul individual de munca de catre angajator au fost nerespectate/incalcate.

Termenul de contestare nu este de 30 de zile , ci de 45 de zile calendaristice.
motivatia lor a fost ca vor un salariu mult mai mare (si din punctul meu de vedere nu consider ca acest motiv ar fi incalcat de angajator)
la toate deciziile termenul de contestare este de 45 zile?
Acel motiv nu poate constitui obiect al unei demisii fara preaviz.

Legea 62/2011
art.211
Cererile pot fi formulate de cei ale căror drepturi au fost încălcate după cum urmează:
a) măsurile unilaterale de executare, modificare, suspendare sau încetare a contractului individual de muncă, inclusiv angajamentele de plată a unor sume de bani, pot fi contestate în termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunoştinţă de măsura dispusă;
.....

Codul Muncii
art.252
....
(5) Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.

Alte discuții în legătură

Incetare cim conf art 81 alin 7 anieta anieta Buna ziua inca o data, Revin cu o alta intrebare, cu privire la incetarea CIM conf. art 81 alin 7 din Codul Muncii: Se poate face incetarea CIM a unui ... (vezi toată discuția)
Demisie-art 81 pct 8 liveomars liveomars La insistentele angajatorului( nu mi-a dat salariul la timp,a chemat politia la serviciu si m-a dat afara din cladire) mi-am dat demisia cu art 81 pct 8 cu ... (vezi toată discuția)
Demisia floana floana Mi-am dat demisia( fara preaviz ) de la firma unde am lucrat. Decizia de incetare ( am primit-o cu posta acasa) [quot] este cu data de 02.05.2011 cu art. 79 al ... (vezi toată discuția)