avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Imputare salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Imputare salar

:love1: Buna ziua,

pana in februarie 2008 am fost angajata la o scoala speciala, in sistemul de stat, intr-o alta localitate. In februarie 2008 mi-am dat demisia, m-am mutat in alta localitate si am trecut printr-o reconversie profesionala. In iarna lui 2008, decembrie, m-a sunat secretara de la fostul loc de munca ca am de ridicat o suma de bani (niste diferente la un calcul gresit in 2006-2007) si cum sa faca sa mi-i dea. I-am spus ca ii va lua o colega cu care am pastrat legatura si ca eu ii voi recupera de la ea vreodata. Banii i-am primit.

Acum, la un an dupa primirea banilor, mi s-a transmis ca la acei bani au uitat sa calculeze contributiile catre stat si ca trebuie sa returnez o suma. Stiu ca atunci cand incasez o suma la care nu am dreptul trebuie sa o returnez... pe mine ma intereseaza alt aspect, partea legala pana la restituirea banilor:

1.nu ar trebui ca ei sa faca dovada ca aceste calcule au fost gresite? si cum se face?
2.eu nu am semnat pentru acei bani si nici colega mea...
3.nu ar trebui niste hartii/documente pentru a-mi imputa acesti bani, nu doar un telefon?

Mai pe scurt... eu am primit un telefon ca trebuie sa restitui niste bani la fostul loc de munca... care este "drumul" legal care trebuie parcurs?

Va multumesc
:)
Cel mai recent răspuns: denisa_eu , utilizator 13:59, 20 Septembrie 2009
a... :D inca un amanunt: daca exista (desi eu nu am vazut/primit nimic de felul acesta) o hotarare judecatoreasca in acest sens... ce elemente trebuie sa contina? trebuie sa fie nominala?

Multumesc
E.F.
Intradevar, daca vi s-a dat prea mult, trebuie sa restituiti. Problema este ca restituirea se face in baza unui inscris si nu a unui telefon.
Cat despre hotararea judecatoreasca, nu este neaparat sa fie nominala. Cine au fost partile in proces? ....persoane individuale sau sindicatul?
Nu am nimic impotriva restituirii lor, in cazul meu e o suma foarte mica; problema pe care o am eu este fata de aceia care luna de luna greseau salarii scuzandu-se mereu "calculatorul a gresit" timp de 10 ani, cat am fost eu angajata lor. Si acum nu e vorba doar de mine ci de multi fosti colegi, unii iesiti la pensie intre timp, care s-au trezit ca au de dat si 2000 lei.

Hotarare judecatoreasca nu exista, se pare. Intre timp am vorbit cu o fosta colega; exista doar o decizie a directiunii conform careia, pana pe data de 30 noiembrie sa se restituie acesti bani iar unii fosti colegi au semnat ca sunt de acord. Sunt suparati, sunt disperati... si satui de stilul in care se calculeaza salariul in acea institutie.


In primul mesaj ati scris despre contributii datorate bugetului de stat, in cel de-al doilea intrebati cum ar trebui sa fie o hotarare judecatoreasca prin care, eventual, ati fi obligata la restituirea acestor sume de bani iar in cel de-al treilea mesaj scrieti ca va deranjeaza, la modul general, modul defectuos in care-si desfasoara activitatea cei de la fostul dvs. loc de munca.

Scurt si la obiect: daca este vorba despre contributii datorate bugetelor, trebuie sa le restituiti. Evident, trebuie sa existe si documente in acest sens.

Ce ma frapeaza pe mine este faptul ca nu v-ati pus nicio intrebare cand acei bani i-a ridicat colega dvs., fara procura, presupun, si fara sa semneze.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ok, am sa fiu mai clara:
Am sa incep cu finalul: cei cu studii superioare, care lucreaza in invatamant stiu ca au asteptat doi ani dupa niste drepturi salariale; deci nu, nu m-am mirat de unde au aparut si nu cred ca eu ar fi trebuit sa imi pun problema incasarii banilor, fara procura... cred ca d-na secretara, persoana care a dat banii, trebuia sa faca acest lucru, nu?
Eu mi-am primit banii.

S-a transmis telefonic ca acei bani primiti erau de fapt venitul brut cand ei au crezut ca e venitul net. Aceasta afirmatie nu suna putin... ciudat?
Eu am de restituit 150 lei, deci nu ma deranjeaza restituirea lor doar ca:

1.de data asta vrem sa vedem clar atat eu cat si fostii mei colegi, de unde provin aceste diferente, cu documente clare, legale (luna de luna se fac greseli de calcul al salariului cuvenit si mereu se retin bani din statul lunii urmatoare pt a regla bugetul) pentru ca acum, sunt persoane iesite la pensie care au de restituit pe baza unei decizii, peste 2000 lei intr-o luna jumate!

2.tot ce se vrea este a sti exact care sunt elementele/actele/pasii necesari si legali de urmat pentru a nu se mai retine bani pe statul de plata doar pentru ca.... "a gresit calculatorul".

Sper ca de data asta am fost mai clara :)

E.F.

Alte discuții în legătură

Sentinte civile valici valici o sentinta civila definitiva si irevocabila este opozabila unei parti care nu este parte in proces?Din ce este cuprinsa o sentinta? (vezi toată discuția)
Actiune in restituirea de catre salariat a unei plati primite fara drept jalaboi jalaboi in perioada 1.05. 2009- 28.02.2010 am primit un spor mai mare cu 10% mai mare (de la 15% la 25%) fara a semnat nici un act aditional. In urma unui control la ... (vezi toată discuția)
Drepturi incasate necuvenit criss_tina criss_tina Sunt directorul unei scoli si la un control al statelor de plata am constat ca secretara s-a incadrat cu un salar mai mare din luna octombrie fara a avea o ... (vezi toată discuția)