avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Notare contributie la cumparea unui apartament Prima ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Notare contributie la cumparea unui apartament Prima casa

As vrea sa ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune...am achizitionat un apartament prin prima casa...pe contractul de vanzare cumparare sunt trecuta eu , creditul fiind facut pe numele meu...insa la cheltuieli a participat si prietenul meu...pana vom face nunta,,,,ce document putem face,,,la contractul de vanzare cumparare prin care vrem sa specificam ca amundoi contribuim cu banii la apartament ..ca sa stea el linistit,,,ca nu se va intampla nimik,,,multumesc frumos...sper ca am explicat bine..
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:26, 27 Aprilie 2017
Nu e nevoie de notar, faceti un inscris intre dvs si recunoasteti sumele pe care vi le-a dat si pt ce, astfel ii recunoaste dreptul de creanta pt acele sume.
Daca la casatorie vreti ca ap sa fie comun, adoptati regimul comunitatii conventionale si includeti acel bun in comunitate, de asemenea si creditul.
Va trebui sa mergeti si la banca sa isi dea acordul si sa incheiati act aditional la contractul de credit.
Ultima modificare: Joi, 27 Aprilie 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot deveni coproprietar la un apartament luat de sotul meu, inainte de casatorie prin prima casa ContSters407106 ContSters407106 Buna ziua, De curand m-am casatorit si sotul meu are un apartament inainte de casatorie, luat prin Prima Casa. Eu detin, de asemenea, o garsoniera pe care ... (vezi toată discuția)
Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)
Bun propriu sau comun Pasadena Pasadena Buna ziua! Sotia mea a cumparat apartamentul inainte de casatorie. Dupa 4 luni ne am casatorit. Se poate considera bun comun sau apartine sotiei? Va multumesc ... (vezi toată discuția)