avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare cu intretinere persoana cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare cu intretinere persoana cu dizabilitati

buna seara! nu stiu daca am selectatbine subiectul, am urmatoarea intrebare Unchiul tatalui meu s-a nascut cu dizabilitati neurologice, are grad de handicap, este considerat fara discernamant. Sora lui, bunica mea, are grija de el, dar fiind batrana si bolnava si ea, ar dori sa il treaca in grija parintilor mei, totodata sa le dea si un teren pe care el il detine cu titlu de proprietate din 1994 (a fost cumparat de tatal lui direct pe numele lui, nu e mostenire sau altceva) cu contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. Bunica are mai multi copii, toti cu pretentii, de aceea ar vrea sa faca acte, insa am intrebat la 2 notariate in pitesti si au spus ca nu se baga in astfel de cazuri-pt faptul ca el (unchiul) este considerat fara discernamant, nu stie nici sa scrie. Ati putea sa ma indrumati spre o cale pe care am putea face aceste acte?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2017
andrrrea, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:10, 27 Aprilie 2017
Daca unchiul nu are discernamant, nu se poate face nici un fel de act.
Nu e vorba ca "nu se baga nimeni", dar discernamantul este o conditie esentiala pentru insasi valabilitatea actului.
Asteptati sa treaca in nefiinta, dezbateti succesiunea, daca are o singura sora, aceasta il va mosteni, iar ulterior sora (adica bunica) transmite proprietatea mai departe, prin donatie sau vanzare cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu stiu cum trebuie sa procedez uimita uimita In urma cu 16 ani tatal meu a decedat. Era divortat de mama mea, iar eu mai am inca un frate. Tatal meu mai are un singur frate, care la un timp dupa ... (vezi toată discuția)
Act de intretinere maria26 maria26 Buna seara! Bunica sotului meu are 91 de ani si este bolnava, nu mai este prea lucida si vrea sa ne lase averea ei mie si sotului (nepotul ei). Soacra are ... (vezi toată discuția)
Impartire imobil si vanzarea partilor tibi12 tibi12 Daca bunicii se hotarasc sa imparta imobilul in 2 parti egale si terenul si casa,iar una din parti sa-mi revina mie prin vanzare-cumparare, iar cealalta unuia ... (vezi toată discuția)