avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... formular A1 detasare salariati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

formular A1 detasare salariati

Buna ziua!
O societate cu cod caen 7810, angajeaza personal cu contract de munca in Romania si ii detaseaza in Italia, la o societate cu care are contract de prestari servicii manopera.
1. In acest caz trebuie sa obtinem formularul A1 (Certificatul A1 (fost E101 sau E103) confirmă faptul că vă achitaţi contribuţiile sociale în altă ţară din Uniunea Europeană (UE), dacă sunteţi detaşat sau lucraţi în mai multe ţări în acelaşi timp.)
????
Contributiile sociale se achita in Romania din moment ce sunt angajati aici cu contract individual de munca.
2. Detasarea se opereaza in revisal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 27 Aprilie 2017
1. trebuie obtinut formularul A1

2. Se opereaza detasarea in REVISAL. Pentru salariaţii detaşaţi, angajatorul de bază transmite perioada detaşării şi denumirea angajatorului la care se face detaşarea, cel târziu în ziua lucrătoare anterioară datei de începere a detaşării;
Multumesc frumos! Inca o intrebare
Detasarea facuta in revisal nu ma obliga si la suspendarea cim, nu?
Dorim ca cim sa ramana activ in Romania, unde sa platim si contributiile.
Problema este discutabila.

Potrivit Codului Muncii, pe durata detasarii c.i.m. poate fi suspendat .... adica, nu este obligatorie suspendarea. Insa in program REVISAL va apare ca fiind suspendat c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere formular a1 sicabboy sicabboy Sunt intetesat sa aflu detalii (pasi, impedimente, indicatii) de la o persoana care a mai facut demersuri pentru obtinerea formularului A1 de la ... (vezi toată discuția)
Detasare sau delegare? coraliana coraliana Buna seara, Reprezinta o societatea din Romania care are un contract pt prestari servicii cu o firma din UE. Salariatii mei ( cu care am contract de ... (vezi toată discuția)
Pasi ce trebuie urmati pentru e101 macul rosu macul rosu AM NEVOIE DE AJUTOR .NMENI NU MA AJUTA SA IMI SPUNA CE PASI TREBUIE SA URMEZ PENTRU A OBTINE FORMULERELE E101 PENTRU CATIVA MUNCITORI PLECATI IN GERMANIA PE ... (vezi toată discuția)