avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire auto - accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire auto - accident

Buna ziua,

Am urmtoarea situatie,

- Am fost lovit de un auto; iar cei de la care trebuie sa primesc despagubirea mi-au oferit o suma in urma dosarului deschis, care mie mi se pare mica ( acuzand dauna totala) - apare si un deviz care bineinteles depaseste legat de eventuala reparatie suma de despagubire;

- Ce pot sa fac daca nu sunt de acord cu suma transmisa de ei si doresc una mai aproape de realitate;

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:34, 27 Aprilie 2017
Trebuie sa verificati daca calculul despagubirii s-a facut corect. Ma refer la valoarea de nou, rulajul autoturismului la data accidentului etc. Daca constatati neconcordante sesizati asiguratorul.
La dauna ttala valoarea despagubirii nu poate depasi valoarea autoturismului la data accidentului din care se scade valoarea pieselor recuperabile (in general 25% din valoarea autoturismului la data accidentului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despăgubire - daună totală viktorV viktorV Societatea de asigurări, va plăti suma de despăgubire - în cazul unei daune totale, cu TVA sau fără TVA, către societarea auto, ce va face înlocuirile ... (vezi toată discuția)
Dauna sau reparatie? crinna crinna Buna ziua, Ieri am avut accident in care nu am fost vinovata.Pe scurt eu mergeam in linie dreapta si unul care era parcat pe dreapta a vrut sa faca stanga, ... (vezi toată discuția)
De doua ori dauna totala? este posibil? POPESCU NICULAE POPESCU NICULAE Va prezint un caz rar intalnit. Pe data de 15-07-2008 am fost tamponat la o trecere de pietoni ,din spate[central].Deschid dosar de ... (vezi toată discuția)