avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Penal-tâlhărie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Penal-tâlhărie

Bună ziua. Acum 5 luni am fost furată și abia săptămâna trecută a avut loc primul proces. Avocatul din oficiu al tâlharului a zis să i se dea o pedeapsă mică și muncă în folosul comunității. Adică totuși cred ca să nu își uite "meseria"..Eu nu vreau bani fiindcă știu că nu are de unde să îmi dea. Vreau să i se dea o pedeapsă cât mai mare... Sau asta se decide în funcție de ce sumă de bani cer? Am fost și încă sunt foarte traumatizată. Au fost nopți în care nu am putut dormi. Și pe stradă îmi este frică să mai umblu pe telefon mai ales dacă sunt singură.. Ce sfat îmi puteți da? Ce pot face ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:08, 28 Aprilie 2017
Bună ziua,

Soluția dată depinde de gravitatea faptei, nu de cât cereți ca daune morale. Dvs aveți dreptul să vă exprimați opinia, să spuneți ce traume v-a provocat și să cereți o pedeapsă maximă.

Totuși din ce înțeleg eu din exprimarea dvs (spuneți că avocatul a cerut o pedeapsă cât mai mică și muncă în folosul comunității) discuțiile pe fond au avut loc și urmează deliberarea. În acest moment nu mai aveți ce face, decât să așteptați soluția și, dacă nu vă convine, să faceți apel.

Dacă nu au avut loc dezbaterile pe fond, atunci când veți fi ascultată spuneți ceea ce am scris în primul paragraf, motivând de ce considerați că se impune o pedeapsă maximă și cu executare.

Dacă nu vă descurcați apelați la un avocat.

Succes,
Asta a fost la primul proces, judecătoarea ia dat cuvântul și avocatului tâlharului. Mâine e cel de al doilea. Nu știu ce o să fie mâine. Zic că ar trebui citați și martorii... Eu când am zis că nu am pretenții la bani fiindcă nu are de unde da.. judecătoarea a zis că o să vedem pe parcurs... El ( respectivul care m-a tâlhărit ) mai are un dosar cu tentativă de evadare când i s-au dat cele 30 de zile de arest preventiv.. Presupun că o să îi dea și de aici câțiva ani..
Daca aveti avocat angajat va pleda el pentru dvs.
Daca nu aveti avocat puteti explica dvs. ce considerati referitor la pedeapsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talharie StefanMarian StefanMarian Acum 2 ani de zile datorita ca ma trecut printr-o perioada mai grea am comis o \"talharie\" as vrea sa stiu si eu daca risc sa fac inchisoare sau pot scapa ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza intr-un caz de talharie? Nina2 Nina2 Am fost talharita si individul a fost prins. As dori sa aflu ce trebuie sa fac in continuare, din cate am inteles de la politisti, persoana se afla momentan in ... (vezi toată discuția)
Cam confuz steli100 steli100 care este diferenta dintre talharie , furt calificat , santaj ....deoarece sunt anchetat intr' un caz de \"furt calificat\" ...si as vrea sa stiu exact la ce ... (vezi toată discuția)