avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit teren agricol de 6 ani
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit teren agricol de 6 ani

am o restanta la plata impozitului pe teren agricol de 6 ani. la primarie m-i s-a spus ca trebuie sa platesc intrega datorie. nu cumva s-a prescris suma? eu cred ca trebuie sa platesc doar pe ultimii 3 ani,restul e prescrisa suma. daca ma poate sfatui cineva multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: george_tax2005 , utilizator 12:47, 18 Octombrie 2006
Dreptul organelor fiscale de a cere executarea impozitelor neachitate se prescrie in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept (adica 15 zile de la scadenta respectivului impozit).
(art. 128 din Codul de procedura fiscala, republicat in 2005, act normativ care se aplica si pentru administrarea impozitelor si taxelor - venit al bugetelor locale).
ar mai trebui precizat faptul ca termenul de prescriptie poate fi si intrerupt de catre organele fiscale. constatarea starii de insolventa sau indeplinirea unui act de executare silita(somatia insotita de titulul executoriu)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de prescriere datorii bugetare ani_catalina ani_catalina Creanta privind taxa pe cladiri din perioada 1996 - 2000 beneficiaza de prescriptia prevazuta in art. 98 lit.a din OG nr.11/23 ian. 1996, intrucat Serviciul ... (vezi toată discuția)
Prescriptie extinctiva impozite si taxe locale Ioan Seria Ioan Seria Buna seara, Va supun atentiei o situatie pe care trebuie sa o solutionez pentru o viitoare clienta. Concret, clienta mea, a avut si mai are inca mai multe ... (vezi toată discuția)
Prescriptia creantelor fiscale lloryshyka lloryshyka Buna ziua,acum cateva zile am primit o recomanda prin care mi se comunica ca primaria a recurs la proprirea veniturilor mele din salariu,deoarece acum cativa ... (vezi toată discuția)