avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Permis de sedere pentru parintii sotului
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Permis de sedere pentru parintii sotului

Buna ziua,

Din cauza situatiei critice din Gaza, parintii sotului meu doresc sa se mute definitiv in Romania. Sotul meu nu are permis de sedere, deoarece lucrează in strainatate. As dori sa stiu daca li se aproba viza parintilor sai sa vina in România, putem sa aplicam pentru permis de sedere temporar sau permanent? Care dintre tipurile de permise de sedere ar fi mai indicat pentru ei? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 16:50, 28 Aprilie 2017
Ultima modificare: Joi, 27 Aprilie 2017
Justitiarul711, utilizator
Am citit..dar dupa cum spuneam, sotul nu are permis de sedere in romania, momentan intra in tara doar cu viza...el nu va putea aplica pentru viza sau permisul parintilor sai. Ce imi este neclar din lege, parintii lui sunt considerati rude de grad 1 cu mine? Nu am gasit niciunde specificat clar..
Pentru cine puteti solicita reintregirea familiei
Ca sponsor, puteti solicita reintregirea familiei pentru sot/sotie, pentru copiii dumneavoastra minori necasatoriti sau ai sotului/ sotiei, inclusiv cei adoptati si care se afla in intretinerea dumneavoastra sau a sotului/sotiei. Pot veni pe reintregirea familiei si rudele dumneavoastra de gradul I in linie ascendenta sau ale sotului/sotiei, in cazul in care nu se pot intretine singure si nu se bucura de un sprijin familial adecvat in tara de origine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de sedere in ro Damla Damla Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am avut o relatie cu cetatean turc in urma careia am un copil. Copilul este recunoscut de tatal ... (vezi toată discuția)
Obtinere drept sedere cetatean rus corinar corinar Buna ziua, Cazul meu este urmatorul: logodnicul meu, cetatean rus, va veni in Romania cu viza de scop turistic si ne vom casatori. Exista vreo posibilitate ... (vezi toată discuția)
Viza pentru reintregirea familiei imojangam imojangam Asi vrea cateva informatii despre Viza pentru reîntregirea familiei. Eu am dubla cetatenie, romana si maghiara, nascuta in Reghin, jud Mures si domiciliat in ... (vezi toată discuția)