Din cauza situatiei critice din Gaza, parintii sotului meu doresc sa se mute definitiv in Romania. Sotul meu nu are permis de sedere, deoarece lucrează in strainatate. As dori sa stiu daca li se aproba viza parintilor sai sa vina in România, putem sa aplicam pentru permis de sedere temporar sau permanent? Care dintre tipurile de permise de sedere ar fi mai indicat pentru ei? Multumesc anticipat
Am citit..dar dupa cum spuneam, sotul nu are permis de sedere in romania, momentan intra in tara doar cu viza...el nu va putea aplica pentru viza sau permisul parintilor sai. Ce imi este neclar din lege, parintii lui sunt considerati rude de grad 1 cu mine? Nu am gasit niciunde specificat clar..
Pentru cine puteti solicita reintregirea familiei
Ca sponsor, puteti solicita reintregirea familiei pentru sot/sotie, pentru copiii dumneavoastra minori necasatoriti sau ai sotului/ sotiei, inclusiv cei adoptati si care se afla in intretinerea dumneavoastra sau a sotului/sotiei. Pot veni pe reintregirea familiei si rudele dumneavoastra de gradul I in linie ascendenta sau ale sotului/sotiei, in cazul in care nu se pot intretine singure si nu se bucura de un sprijin familial adecvat in tara de origine.