avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Separare de bunuri in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Separare de bunuri in timpul casatoriei

As dori sa cumpar un apartament si sa fie bun propriu, noi suntem casatoriti din 2013,cand e mai bine de facut separarea de bunuri inainte de cumpararea apartamentului sau dupa si dupa cat timp e bine sa cumpar apartamentul daca se face separarea inainte ?
Cel mai recent răspuns: Stanca Manea , utilizator 15:48, 10 Februarie 2018
Buna ziua. V-am raspuns deja. Conventia o faceti anterior, daca doriti sa fie bun propriu. NU conteaza la cat timp dupa conventie semnati contractul de vanzare-cumpare. Trebuie sa apuce notarul sa o inregistreze, atata tot. La data cand cumparati imobilul trebuie sa declarati ca aveti aceasta conventie , notarul verifica in registru si atunci se va si trece mentiunea ca este proprietatea dvoastra exclusiva ca urmare a conventiei.
Conventia trebuie facuta mai inainte de vanzare.
Vorbiti cu notarul ca sa va explice mai clar si pe intelesul dvs.

Buna ziua, as dori sa i.au un credit prima casa, si nu stiu daca pot fără soț! Se poate face ceva in sensul acesta, el nu vrea apartamentul iar eu il vreau, se poate face separație de bunuri, ce ma sfătuiți in acest sens, vreau sa fie doar al meu pt ca el nu Imi acorda divorțul. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferențe între regimurile matrimoniale ContSters219511 ContSters219511 Care este dferenta cele 3 variante ale regimului matimonial dupa noul cod civil de la 01 oct 20111? - regimul in comunutate de bunuri - regimul in ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil dobandit in timpul casatoriei Radu Aura Radu Aura Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pt urmatoarea situatie. Daca in timpul casatoriei se achizitioneaza un imobil, pe actul de vanzare cumparare( pe actul de ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil cu conventie matrimoniala Ani cosma Ani cosma Buna seara, As dori sa cumpar un imobil anul acesta. Intre mine si sotul meu exista o conventie matrimoniala de separare a bunurilor. Dupa cumparare as ... (vezi toată discuția)