avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna seara,în anul2007 am făcut un credit ,în 2011 am divorțat si nu am mai plătit nici o rata si m am mutat din oraș ,acum în 2017 am primit executare silită,pot cere prescrierea datoriei?
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 10:19, 2 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta. Aveti toate sansele pe prescriptie.
Buna ziua!
Ce nu este clar din informatiile oferite este termenul creditului: pe ce perioada a fost contractat?
Observam ca in 2011 era inca activ, dumneavoastra comunicand nu faptul ca o fost inchis creditul, ci doar ca ati incetat sa mai platiti rate.
Un caz clar in care nu a intervenit prescriptia este cel in care contractul a fost incheiat pe 10 ani.

Cu stima,
Daca s-a declarat scadent anticipat, nu mai este un caz clar.
Buna ziua!
Da, m-am grabit: depinde, intradevar, de data la care a fost declarat scadent anticipat.
In loc de concluzie: avem nevoie de mai multe informatii, pentru a putea un sfat cat mai pertinent.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand incepe sa curga termenul de prescriptie Lucian_bz Lucian_bz Avem un contract de credit care are un articol care spune asa: [quot]Neplata sumelor datorate de catre imprumutat si co-imprumutat timp de 15 zile ... (vezi toată discuția)
Prescriere Dracko Dracko Am un contract de credit din anul 2006, completat cu un act additional in 2011, iar ultima rata platitat a fost in noiembrie 2011. Banca m-a cautat 2-3 luni ... (vezi toată discuția)
Executare silita - contestatie avand la baza prescriptia? mihail2012 mihail2012 In data de 05.03.2008 am incheiat un contract de credit bancar cu BCR S.A.. Mi-a fost acordat un credit in valoare de 30827 lei, acordat pe o perioada de 120 ... (vezi toată discuția)