Este cunoscut ca exista mai multe televiziuni cu profil de sport care efectueaza transmisiuni sportive de la diverse evenimente,in special fotbalistice.
Peste tot in lume in timpul transmisiilor se afiseaza undeva, in stanga ecranului meciul,minutul si scorul acestuia.
Singura care nu respecta dreptul la informare al telespectatorilor si nu face acest lucru,este GSP Tv.
Niciodata pe parcursul unei transmisii fotbalistice si pana la finalul acesteia nu este inserat scorul meciului care se desfasoara.
Este o incalcare flagranta a dreptului la informatie prevazut in constitutie,a protectiei consumatorului care plateste cablul sau antena si a legilor audiovizualului.
Aceasta televiziune,chiar daca respectiva transmisie nu te intereseaza ,chiar daca vrei sa te uiti la altceva,te obliga sa te uiti tot timpul la acel meci pentru a afla scorul, doar pentru a face rating .
Este deranjant,dar si vadit ilegal,cel putin in opinia mea.
Dvs ce ati face pentru o informare continua,dar mai ales,corecta ?
Mi-ar placea, ca macar barbatii microbisti si nu numai ,de pe "Avocatnet"sa isi expuna parerea,bineinteles cu argumente juridice.
Multumesc anticipat.
Draga Radule , cred ca o simpla sesizare la CNA ii va procopsi cu o amenda sau cel putin cu avertisment si vor inceta cu aceasta practica smechereasca de a te forta sa vezi 5 minute din meci pana cand aiuritii aia de comentatori ( cu training in a nu spune scorul) vor binevoi sa spuna ca este x la y scorul!B-)
O simpla verificare a paginii de internet a unui ziar de sport va poate lamuri in privinta scorului in timp real. Ca avocat, activez si in domeniul dreptului sportului (contractele cu sportivii, cluburile, litigii, contractele de difuzare a evenimentelor sportive s.a), iar in contractele de cedare a dreptului de difuzare si am inserat clauze explicite privind comunicarea catre public in timp real a situatiei de fapt complete din timpul meciului/competitiei.
Potrivit regulilor CNA, exista doar obligatia unei informari "corecte" a publicului, lipsind adjectivul "complet".
GSP- cel mai slab canal de televiziune, de fapt nici nu-l poti numi asa...cei mai prost program cu cei mai p...oameni angajati... in Tulcea nu-l receptionez si nici macar nu doresc sa am acces la el...B-)
Stimate domnule avocat,
Aceasta se numeste "smecherie "de un anume fel.Contravine legilor de protectie a consumatorului,dar in primul rand prevederilor constitutionale.Acesta nu este dreptul de a fi informat,ci "felii" din acest drept.
Eu consider,ca nicio televiziune din lume(iar cele straine afiseaza tot timpul -vezi transmisiile "Premiere League",cele ale ligilor spaniole si italiene)nu poate sa isi permita asa ceva ,doar pentru un rating mai mare.
Voi cauta sa capacitez mai multe persoane pentru anu permite "clanului V" sa fie stat in stat pe niste prevederi stipulate cu incalcarea flagranta a legii.