Am o problema foarte mare,
Am fost de curand la o banca pentru a face o cerere de imprumut. Cand au primit raportul de la biroul de credit surpriza, domna de acolo imi spune ca in anul 2015 apar cu un imprumut in valoare de 3600 de lei incheiat la care s-au inregistrat intarzieri de 60 de zile si mai mari 90 de zile. Problema este ca eu nu am luat acest imprumut deoarece eu nu aveam loc de munca in anul 2015 nu am avut niciun venit, pot dovedii lucrul acesta cu un extras de la ANAF, cineva a luat acest imprumut in numele meu, am contactat biroul de credit si astept sa primesc informatiile complete in legatura cu acest imprumut, nu inteleg cum se poate asa ceva, cum sa apari cu imprumut cand eu nici macar nu m-am interesat de imprumut in aceea perioada, acum m-am angajat in 2017 si vreau sa iau un imprumut, dar datorita biroului de credit nu pot obtine suma dorita, iar problema este ca nu eu am luat acel inprumut, nu stiu ce as putea sa fac, astept sa aflu datele acelui imprumut ca sa pot obtine copii ale dosarului care evident este fals.
Buna ziua. Raportul emis de Biroul de credit ar trebui sa va dea detaliile privind IFN-ul/banca care apare ca titular al dreptului de creanta. Se poate face o plangere la ANPC, Autoritatea Nationala de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal (www.dataprotection.ro) pentru ca cel ce a efectua inscris la Biroul de credit avea obligatia sa va notifice cu 15 anterior solicitarii de inscriere a datelor negative la Biroul de credite . Solicitati de la cel ce a facut inscrierea actele ce au stat la baza inscrierii. Puteti face si o plangere penala impotriva presupusului creditor.
Dupa parerea mea aveti varianta cu plangerea penala care poate dura mult timp pana la finalizare dar si varianta sa deschideti proces civil pentru a dovedi ca nu ati semnat niciun contract cu vreo banca.
Biroul de credite.
irol
Am si eu o intrebare, ce poate face o persoana care a fost inscrisa in biroul de credite ilegal? Merge in instanta sau se adreseaza cu o plangere la ... (vezi toată discuția)