avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ACORDAREA UNEI ZILE LIBERE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ACORDAREA UNEI ZILE LIBERE

Buna ziua,
Lucrez intr-o agentie bancara unde programul de lucru in timpul saptamanii este o zi de la 10-16,alta de la 16-22.Tot a doua saptama imi vine randul sa lucrez si sambata si duminica de la ora 10 la ora 22.Intrebarea mea este daca am dreptul la o zi libera dupa cele 24 de ore lucrate si daca da ,atunci cum pot sa-mi conving sefii sa-mi acorde acea zi.
Va multumesc si va doresc O ZI BUNA !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:35, 20 Septembrie 2009
Regula este ca timpul liber trebuie sa fie dublu decit cel lucrat astfel la 8 ore de lucru sunt 16 ore la 12 ore 24 la 24 de ore 48. Aceasta situatie este reglementata de Codul muncii care stabileste durata timpului de munca si repausul. Puteti sa ii convingeti ca daca vor incalca asemenea regula va puteti plinge cu succes ITM care le va aplica sanctiuni contravetionale
Deoarece in zilele de lucru aveti program de 6 ore pe zi, completati, pana la programul normal de 8 ore, cu cele lucrate sambata si duminica si cereri liber numai pentru orele care depasesc programul normal al lunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru, zile libere consecutive și ore de noapte aba1011 aba1011 Bună seara din nou, Mă adresez la dvs cu o nouă problemă și înainte să discut cu angajatorul sau să fac vreo reclamație la ITM vreau să fiu sigur ... (vezi toată discuția)
Munca in zilele de repaus saptamanal SLDTimisoara SLDTimisoara va rog sa ma lamuriti daca o persoana lucreaza simbata trebuie sa i se acorde timp liber platit,la 8 ore lucrateprimeste 16 ore libere platite in termen de 60 ... (vezi toată discuția)
Program de lucru IORDAN ELENA IORDAN ELENA va rog sa-mi spuneti cate ore o sa lucrez lunar, de la 1 dec., dupa urmatorul program: L-M liber,M,j,V- 11 ORE/ZI, S-D liber dupa care, in sapt. urm., voi ... (vezi toată discuția)