avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Programul de lucru cu publicul in primarie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Programul de lucru cu publicul in primarie

Hotărârea nr. 1487/2005 pentru modificarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.723/2004 privind aprobarea Programului de măsuri pentru combaterea birocrației în activitatea de relații cu publicul mentioneaza:
a) programul de lucru cu publicul se stabilește astfel încât în zilele lucrătoare să se asigure accesul cetățenilor între orele 8,30 și 16,30 și, într-o zi pe săptămână, între orele 8,30 și 18,30, exclusiv sâmbăta, care va fi stabilită prin act administrativ de către conducătorii instituțiilor sau autorităților administrației publice centrale și locale. Programul de lucru cu publicul se afișează la loc vizibil;".
Daca intram in unele primari putem observa cu usurinta faptul ca birourile juridic, contabilitate, achizitii au program cu publiciul intre 8-11, iar restul compartimentelor agricol, stare civila, evidenta persoanelor, sistematizare, etc, au program 8,30 - 16,30. Pe ce considerent unii au program scurt, iar altii normal?
~ Conținut șters la cerere ~
D-na, in toate aceste birouri enuntate nu este angajat doar un singur functionar. Aveti senzatia ca celelalte servicii din cadrul unei primarii nu au si alte treburi in afara ghiseului? Statistici, cautari in teren, preluare/predare acte de la/la alte institutii, verificari, raspunsuri la adrese, intocmire acte, ehee e mult de scris iar raspunderea in cazul actelor de identitate si a celor de stare civila este foarte mare, etc. Cat despre calitatea angajatului, cel care lucreaza cu publicul ar trebui sa beneficieze de acel spor psihologic, deoarece nu se compara o zi de lucru a unui angajat care trebuie sa desfasoare si activitate de ghiseu si activitate de birou cu una a functionarului care nu are alta grija decat actele sale. Era vorba doar de afisarea acestui program de lucru, care dupa parerea mea ar trebui sa fie la fel in toata institutia. Legiuitorul, daca tot sunteti avocat cred ca aveti cunostinta, nu a lasat la latitudinea unora ori a altora, programul de lucru cu publicul, ci a dat o lege in acest sens care dupa umila mea parere ar trebui sa fie aplicata la fel in toate institutiile. Despre asta era intrebarea mea.
~ Conținut șters la cerere ~
Din punct de vedere legal unde scrie ca programul cu publicul poate fi redus in functie de natura serviciului? Asta era intrebarea mea raportata la HG 1487/2005. Restul cu stagiatura dvs.si mentiunea operata gresit...nu face obiectul intrebarii mele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionarul public si dreptul la religie Justitiarul711 Justitiarul711 Art. 27 din Legea 188/1999, prevede: (1) Dreptul la opinie al funcţionarilor publici este garantat. (2) Este interzisă orice discriminare între ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! stie cineva daca legea permite ca in cadrul primariilor, ... Rulea Rulea Buna ziua! Stie cineva daca legea permite ca in cadrul primariilor, vinerea poate fi zi scurta? Adica programul sa fie de 5-6 ore in loc de 8 ore cum prevede ... (vezi toată discuția)
Orele suplimentare Justitiarul711 Justitiarul711 Un functionar din cadrul serv. de stare civila refuza sa vina sambata la serviciu in vederea oficierii casatoriilor si eventual inregistrarii deceselor pe ... (vezi toată discuția)