avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Regimul matrimonial al bunurilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Regimul matrimonial al bunurilor

Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti cu o situatie :

- o ruda este casatorita de 4 ani cu un barbat.
- in acesti patru ani de zile ,aceasta ruda a mea a cumparat un apartament si acum doreste sa cumpere un teren intravilan.
In caz de divort , deces etc. doamna nu doreste sa imparta acest apartament sau terenul care urmeaza sa -l cumpere cu sotul .

Ce posibilitati are ? Sa faca o hartie la notar, avocat ??? ( normal a vrut sa faca atunci cand s-a casatorit .... dar ...)
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 12:26, 29 Aprilie 2017
Mda! Ar trebui sa incheie la notar o conventie matrimoniala cu privire la separarea de bunuri. Nu se stie niciodata si de ce sa faca jumi-juma daca dumneaei a avut o contributie materiala mai mare.
[ link extern ]
Daca s-a casatorit de 4 ani, noul cod civil era deja in vigoare. Ceea ce inseamna ca - la momentul casatoriei - a putut opta pentru regimul matrimonial. Daca l-a ales pe cel clasic (50-50) se prezuma coproprietatea. Chiar si asa, daca apartamentul a fost cumparat cu banii dintr-o donatie personala, mostenire ori banii obtinuti din vanzarea altui bun propriu detinut inainte de casatorie (adica cu bani proprii si poate dovedi acest fapt) atunci apartamentul e bun propriu.
Pentru bunul viitor, sa nu-l achizitioneze pana nu schimba regimul matrimonial. Insa. cu riscul sa-si distruga casnicia, dupa parerea mea, ptr ca nu stiu ce partener de viata rezista la socul de a vedea ca o bucata de pamant e mai importanta decat el. Poate nu reuseste decat sa ii ofere partenerului un motiv de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta regim matrimonial leonida leonida Buna ziua, X si Y sunt casatoriti dinaintea intrarii in vigoare a noului cod civil, X are un apartament si o garsoniera dinainte de casatorie, acum X vrea sa ... (vezi toată discuția)
Cota parte apartament sotie cumparat inainte de casatorie JohnRomero JohnRomero Buna ziua, Sotia mea a cumparat un apartament cu credit ipotecar. Anul acesta ne-am casatorit si m-am gandit sa acopar jumatate din creditul total prin ... (vezi toată discuția)
Buna. va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune. eu cu ... Stefi.iuh Stefi.iuh Buna. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune. Eu cu sotia , nu mai suntem un cuplu de multa vreme. In fapt suntem despartiti. Eu locuiesc cu ... (vezi toată discuția)