- o ruda este casatorita de 4 ani cu un barbat.
- in acesti patru ani de zile ,aceasta ruda a mea a cumparat un apartament si acum doreste sa cumpere un teren intravilan.
In caz de divort , deces etc. doamna nu doreste sa imparta acest apartament sau terenul care urmeaza sa -l cumpere cu sotul .
Ce posibilitati are ? Sa faca o hartie la notar, avocat ??? ( normal a vrut sa faca atunci cand s-a casatorit .... dar ...)
Mda! Ar trebui sa incheie la notar o conventie matrimoniala cu privire la separarea de bunuri. Nu se stie niciodata si de ce sa faca jumi-juma daca dumneaei a avut o contributie materiala mai mare. [ link extern ]
Daca s-a casatorit de 4 ani, noul cod civil era deja in vigoare. Ceea ce inseamna ca - la momentul casatoriei - a putut opta pentru regimul matrimonial. Daca l-a ales pe cel clasic (50-50) se prezuma coproprietatea. Chiar si asa, daca apartamentul a fost cumparat cu banii dintr-o donatie personala, mostenire ori banii obtinuti din vanzarea altui bun propriu detinut inainte de casatorie (adica cu bani proprii si poate dovedi acest fapt) atunci apartamentul e bun propriu.
Pentru bunul viitor, sa nu-l achizitioneze pana nu schimba regimul matrimonial. Insa. cu riscul sa-si distruga casnicia, dupa parerea mea, ptr ca nu stiu ce partener de viata rezista la socul de a vedea ca o bucata de pamant e mai importanta decat el. Poate nu reuseste decat sa ii ofere partenerului un motiv de divort.