avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract munca

Buna ziua,

Situatia mea se poate rezuma cam asa: angajata cu contract de munca la o firma de consultanta, lucrez on-site la una dintre companiile client ale acesteia.
Compania client doreste sa ma angajeze, vorbeste cu firma de consultanta despre asta si imi face contract de munca cu incepere de la data de 1 mai 2017.
Compania de consultanta, insa, este instiintata tarziu (mai precis astazi, 29 aprilie) despre data exacta de incetare - care se dorea a fi 01.05.2017 - si ca atare, imi transmite ca, in aceste conditii, nu imi poate inceta contractul mai devreme de prima zi lucratoare, respectiv 2 mai 2017.

Astfel, practic, la data de 1 mai 2017, eu voi figura, pe de-o parte, cu ultima zi lucratoare la compania de consultanta si, pe de alta parte, cu prima zi de lucru la compania client.
Ceea ce as dori sa stiu este daca aceasta situatie comporta vreo problema din punct de vedere legal?
Si daca da, cum se poate face corectia acestei probleme?

Multumesc mult.

Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Aprilie 2017
ariadna177, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:33, 1 Mai 2017
Codul Muncii nu limiteaza numarul de contracte de munca si nici durata acestora. Deci faptul ca aveti doua contracte de munca , la angajatori diferiti, in aceasi zi, nu este o incalcare a Codului Muncii.
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, o persoana respectiva poate incheia un c.i.m. cu norma intreaga cu un alt angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga
Multumesc pentru raspunsuri.

O intrebare aditionala la acest topic, daca imi permiteti (mi-a venit acest dubiu, ulterior):
Oare este vreo problema faptul ca data de incepere a activitatii la firma client figureaza ca fiind astazi (1 mai 2017) in conditiile in care azi e sarbatoare legala si nu se lucreaza?
Sa cer sa se faca corectie si sa se puna atat in contract cat si in revisal data de 2 mai 2017?

Multumesc inca o data!
Ultima modificare: Luni, 1 Mai 2017
ariadna177, utilizator
Data de inceput a unui c.i.m. poate fi si o zi in care nu se lucreaza.. nu exista o astfel de interdictie in legislatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ruperea contractului individual de munca inaintea datei de inceput mihaela dobre mihaela dobre Buna ziua, Am acceptat o oferta de a lucra pentru o companie noua si am semnat contractul individual de munca. Problema este ca am primit si o alta oferta ... (vezi toată discuția)
Cim MariaPI MariaPI Bună ziua, momentan sunt angajata a unui startup, am primit o noua oferta de munca din partea unei companii cu data de începere a activității 1 august. As ... (vezi toată discuția)
Cate cim poate avea un salariat student97 student97 Buna ziua, As avea o intrebare. Daca salariatul X lucreaza cu CIM full time ( 8 ore) la firma A, poate inchide un alt CIM cu firma B tot full time 8 ore? Nu ... (vezi toată discuția)