avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ruperea contractului individual de munca inaintea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ruperea contractului individual de munca inaintea datei de inceput

Buna ziua,

Am acceptat o oferta de a lucra pentru o companie noua si am semnat contractul individual de munca. Problema este ca am primit si o alta oferta de la o firma diferita si as vrea sa o accept.
Ce se intampla in conditiile in care am semnat deja contractul cu prima firma ? Este de ajuns sa ii instiintez de decizia mea de a nu mai incepe sa lucrez pentru ei, chiar daca am semnat contractul ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:39, 30 Mai 2020
Buna ziua,
Le puteti trimite o notificare de incetare a contractului de munca in baza art. 31, alin.3 din Legea 53/2003-Codul muncii.
Aveti stipulata o perioada de proba in cuprinsul contractului, nu?
Care este data de inceput a activitatii ?
Buna ziua,

Am o perioada de 90 de zile de proba in cuprinsul contractului, insa data de start ar fi peste trei saptamani.
22 iunie ar fi
In acest caz, il puteti notifica ca renuntati la locul de munca ..iar daca afirma ca c.i.m. a fost transmis in REVISAl, atunci depuneti notificarea de incetare a acestuia, in baza art.31 alin.3 C.mun., cu data de 22 iunie.

....
atentei : am vorbit despre c.i.m. semnat cand am pus intrebarea

Alte discuții în legătură

Cim MariaPI MariaPI Bună ziua, momentan sunt angajata a unui startup, am primit o noua oferta de munca din partea unei companii cu data de începere a activității 1 august. As ... (vezi toată discuția)
Ma pot angaja in alta parte din urmatoarea zi dupa ce am semnat demisia? ioanasm ioanasm Intrebarea mea este daca ma pot angaja in alta parte din urmatoarea zi dupa ce am semnat demisia? Sunt inca in perioada de proba si vreau sa demisionez pentru ... (vezi toată discuția)
Ore de lucru Daliborka Daliborka Buna ziua, O persoana poate lucra de exemplu 8 ore la o companie si la alta companie 4 ore?la prima companie in intervalul orar 9-17 si la a doua de la ... (vezi toată discuția)