avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Detinerea de sume foarte mari de bani in locuinta fara ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Detinerea de sume foarte mari de bani in locuinta fara o justificare legala;

Buna ziua! As vrea sa stiu daca este legal sa detii in locuinta personala sume foarte mari de bani fara o justificare legala si care sunt consecintele acestui fapt? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: doanna3 , utilizator 16:00, 30 Aprilie 2017
Averea este prezumata ca este dobandita in mod licit, potrivit constitutiei.
Daca banii provin din savarsirea de infractiuni trebuie dovedit in procesul penal.
Multumesc pentru raspuns! Este vorba de o persoana care colecteaza incasarile obtinute de o firma care nu detine facturi pentru marfa comercializata si nu elibereaza facturi decat in foarte mica masura. Patronul ridica acesti bani o data pe luna sau la doua luni. Persoana care "adaposteste" acesti bani nu are nicio functie/post in aceasta firma.
În locuința personală nu se țin sume extrem de mari doar din prudență față de neprieteni și alte nefăcute. Legal, nu-ți interzice nimeni să-i îngropi și la rădăcina unei tufe de trandafiri. Dacă tu poți dormi liniștit.
În timp ce vă răspundeam, ați revenit cu niște precizări. Dacă persoana nu este angajata acelei presupuse firme, poate că împrumută banii de la persoana respectivă.
Ultima modificare: Duminică, 30 Aprilie 2017
Ionica Porumbel, Consultant in arhivarea documentelor
Buna ziua! Nu ii imprumuta, ci doar ii tine pana cand vine patronul sa-i ridice...
Acesti bani ajung in mica parte la banca ( banii din facturi) iar restul in locuinta personala a patronului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditare firma - temei legal lumi71 lumi71 Am o situatie delicata. Raspund de contabilitatea unei firme care are un sold mare in contul 4551. Am cerut patronului contrctul in baza caruia s-a facut ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut de la srl addrianno addrianno Buna ziua, Am si eu o intrebare.In urma cu 3 ani am imprumutat firma mea cu aprox 35000 eur.In toti acesti ani am amortizat din suma aprox 14000 de eur deci ... (vezi toată discuția)
Cum scap de camatari? aalleex aalleex Va rog ajutati-ma! Parintii mei au luat bani imprumut de la camatari, le-am dat pana acum dobanzi impresionante si, nereusind sa le platim suma datorata, din ... (vezi toată discuția)