După terminarea primei facultăţi şi a unei perioade de 8 ani în câmpul muncii în specialitatea absolvită, am intrat într-un ordin călugăresc din Italia, unde am rămas timp de 10 ani. Am următoarele întrebări:
1. Cei 10 ani petrecuţi în ordinul călugăresc, perioadă în care am stat legal în Italia, cu permis de şedere, pot fi recunoscuţi în vreun fel ca perioadă lucrativă? Menţionez că nu am cunoştinţă ca ordinul să fi plătit contribuţii la statul italian, viaţa călugărească nefiind considerată o profesie cu scop de lucru. Care ar fi căile pe care ar trebui să le parcurg?
2. In timpul celor 10 ani de mai sus am urmat studii univesitare la două facultăţi, de filosofie şi teologie. Fiind vorba de a doua şi respectiv a treia facultate (frecventate la zi), urmate în străinătate, aceste perioade pot constitui vechime în muncă, pentru a fi caluculate ca atare la momentul pensionării? Din nou, în caz afimativ, care ar fi căile pe care ar trebui să le urmez?
Vă mulţumesc.
Perioadele de timp lucrate in strainatate de cetatenii romani se dovedesc cu actele originale emise de unitatile la care s-a desfasurat activitatea, in afara de cazurile in care, in conventiile incheiate de Romania cu alte state, se prevede altfel.