Am fost calugarita timp de 10 ani la o congregatie in Italia. Calugaritele de acolo, cele care nu sunt cuprinse ca invatatoare in sistemul lor privat si care nu primesc nici un fel de salariu, primesc o pensie sociala.
Cat timp am fost in aceasta congregatie, nu mi s'a facut nici un fel de contract de sanatate si nici vreo asigurare de pensie, spunandu-mi-se ca si calugaritele straine sunt cuprinse in asigurarea globala a congregatiei. La iesirea din comunitate am fost pusa sa semnez ca nu voi avea pretentii fata de congregatie, semn ca se pot avea si asemenea pretentii. Acum, ma apropii de varsta de pensionare si imi lipsesc cei 10 ani din campul muncii. Cum pot face, cui trebuie sa ma adesez in Romania pentru a beneficia de un quantum corespondent anilor pentrecuti in calitate de calugarita in congregatia italiana?
Trebuie sa va adresati unui avocat din Italia care sa vada documentele in posesia carora va aflati si in functie de acestea sa intreprinda demersurile necesare. Numai ca daca nu ati platit contributii cred ca nu poate fi considerata vechime in munca.
Ati fost remunerata pe.parcursul celor 10 ani sau a fost doar munca in scop de beneficienta?
Hadryana
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu. Nu am fost retribuita, nu exista nici un contract. E considerata fara scop lucrativ pentru toate ordurile calugaresti. Autohtonii primesc doar pensie sociala tocmai din acest motiv.
In cursul zilei de astazi am cautat sa ma informez asupra situatiei expuse se dvs. Imi pare ra, dar nu am gasit nimic in acest sens pe site-urile din Italia.
Adresati-va oficiului de pensii din Romania cu documentele de care dispuneti si vedeti ce raspuns va dau.
Daca rezolvati situatia dvs. In mod favorabil va rog sa reveniti pe site cu detalii. Poate sunt si alti utilizatori in aceeasi situatie.
Cu siguranta mai sunt. E o situatie generalizata pentru intreg sistemul. Ma gandeam ca poate o scrisoare catre Congregatia pentru Calugari din Vatican ar aduce vreo lumina. Desi ...
Incercati si asa. Cu o scrisoare recomandata si confirmarea primirii. Un raspuns ar trebui sa va soseasca. Daca nu, incercati sa ajungeti aici cu documentele pe care le aveti si cu o copie dupa ceea ce ati trimis si inscrieti-va in audienta la Papa Francesco. Cu siguranta veti fi ascultata si veti avea un raspuns.
Detalii despre orarul audienteler il gasiti pe siteul Vaticanului. In general sunt tinute miercurea, dar sunt si anumite exceptii.
Bafta!