avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eliberare pasaport minor in regim urgenta - modificari ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eliberare pasaport minor in regim urgenta - modificari intrate in vigoare de la 20 iulie

Ajutor! Am fost luata prin surprindere de noile modificari ale legii nr 133/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate si anume termenul de eliberare al pasaportului temporar.
In 7 zile (pe 27 iulie) trebuie sa plec cu copilul de 7 luni in vacanta (am rezervare de cazare prin Air Bnb pe numele meu) cu masina (deci nu am bilete de avion) doar ca am crezut ca voi obtine pasaport temporar de pe o zi pe alta asa ca m-am programat pt depunerea actelor luni pe 23 iulie. Insa cu noile prevederi, nu stiu cum pot dovedi urgenta acestei deplasari ca sa il pot obtine in termen de 3 zile.
Trebuie neaparat sa plecam, este singura noastra vacanta pe anul in curs, eu m-am ocupat de rezervari pentru tot grupul, iar copilul este 100% dependent de mine fiind alaptat, deci nu putem pleca fara el.
 Am un frate stabilit in afara, cu dubla cetatenie deci in caz de nevoie, il pot ruga sa ma ajute cu o scrisoare, de exemplu.
Ma puteti ajuta cu o idee, doua-trei exemple concrete de acte doveditoare ale urgentei? (astfel incat sa se incadreze aici " în situații obiective în care, din motive de sănătate, familiale sau profesionale, este necesară și urgentă prezența persoanei pe teritoriul altui stat și nu există timpul necesar pentru emiterea pașaportului simplu electronic"

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:12, 20 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună dimineața,

(am rezervare de cazare prin Air Bnb pe numele meu)

Faceți o copie sau printați rezervarea, n-aveți altceva ce să spuneți dar nu cred că trebuie să vă faceți probleme. Mă îndoiesc că n-o să-l obțineți.
Poate vă faceți timp să ne spuneți și nouă cum ați rezolvat :)

Vacanță frumoasă!

Nu cred ca este atat de simplu dar voi incerca.
Multumesc!

Ares-3 a scris:

Bună dimineața,

(am rezervare de cazare prin Air Bnb pe numele meu)

Faceți o copie sau printați rezervarea, n-aveți altceva ce să spuneți dar nu cred că trebuie să vă faceți probleme. Mă îndoiesc că n-o să-l obțineți.
Poate vă faceți timp să ne spuneți și nouă cum ați rezolvat :)

Vacanță frumoasă!

Am incercat si nu se poate :(. Alte idei?
Ținând cont de situațiile enumerate
din motive de sănătate, familiale sau profesionale,

o audiență la șeful serviciului. Eu nu văd altă soluție care să nu implice un fals în documente.

Mă mir că nu vi le-au primit. N-am mai auzit să fie refuzate astfel de cereri până acum.
Am sugerat personalului de acolo o audienta la seful serviciului si mi s-a zis ca voi primi acelasi raspuns pt ca nu doreste nimeni sa isi asume responsabilitatea.
Audientele sunt martea si joia, din pacate.
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2018
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Vacanta in emiratele arabe unite cu un pasaport pierdut Stefan.Ivan Stefan.Ivan Buna dimineata ! Luni 11.02.2019 urmeaza sa plec in vacanta in Dubai dar exista o problema , mi-am pierdut pasaportul , credeti ca exista o cale de a face rost ... (vezi toată discuția)
Calatorie in europa, acte necesare Pavel.t2 Pavel.t2 Buna ziua De curand trebuia sa-mi reinnoiesc buletinul, dar din cauza ca ai mei sunt plecati din tara iar casa mea este trecuta pe numele tatalui meu, n-am ... (vezi toată discuția)
Buletinul si pasaportul sunt expirate, locuiesc la londra si am vacanta planificata pentru turcia in iunie camdelasator camdelasator Am planificat o vacanta in Turcia inca de anul trecut, deja este platita. Eram constient ca imi expira actele de calatorie dar am aplicat pentru cetatenie ... (vezi toată discuția)