avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Calatorie in Europa, acte necesare
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Calatorie in Europa, acte necesare

Buna ziua
De curand trebuia sa-mi reinnoiesc buletinul, dar din cauza ca ai mei sunt plecati din tara iar casa mea este trecuta pe numele tatalui meu, n-am putut sa il reinnoiesc, cei de la sectie mi-au facut unul provizoriu, pana se clarifica treburile, eu ar trebuii sa plec peste 2 saptamani in Grecia
Intrebarea este : pot iesi din tara doar cu buletin provizoriu si permis ? Doresc sa plec cu masina, iar cineva m-a exasperat ca nici macar granita la Bulgari n-o pot trece cu buletin provizoriu, cineva in masura sa imi raspunda ? Multumesc
Bună ziua,

Nu puteți, potrivit Legii 248/2005 acestea sunt documentele care se acceptă la frontiere - nu doar la a noastră, ci și în UE:
Articolul 6
(1) Tipurile de documente de călătorie pe baza cărora cetăţenii români pot călători în străinătate, eliberate în condiţiile prezentei legi, sunt următoarele:
a) paşaport diplomatic*);
b) paşaport de serviciu*);
c) paşaport simplu;
d) paşaport simplu temporar;
e) titlu de călătorie.

În schimb, cu cartea de identitate provizorie vă puteți face pașaport - ziceți că mai aveți două săptămâni, e posibil să vă puteți face pașaport cu termen de valabilitate 10 ani dacă mergeți repede la Serv. Pașapoarte, sau măcar unul temporar. Spuneți că plecați în Grecia peste două săptămâni, bănuiesc că aveți dovada necesară ca să-l obțineți pe cel temporar, care se eliberează în regim de urgență.

Găsiți informații pe site-urile prefecturilor sau aici:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor urgent va rog! pasaport expirat in strainatate Baphomedd Baphomedd Sunt in Turcia şi mi-a expirat pasaportul ,vreau sa stiu daca vor fi probleme la plecarea in Romania,pentru ca am de gand sa plec cu el expirat. Macar sa stiu ... (vezi toată discuția)
Calatorie in strainatate imediat dupa casatorie malina1987 malina1987 Buna ziua, Luna viitoare ma voi casatori si la 2 zile distanta vreau sa plec in Turcia. Am fost zilele astea la Pasapoarte care mi au spus ca indicat ar fi ca ... (vezi toată discuția)
Pasaport urgente adelinchiva adelinchiva Buna ziua, luni am programata o plecare in Thailanda si am pasaportul expirat, sunt interesat cat de repede pot obtine un pasaport nou, si ce tip de pasaport? ... (vezi toată discuția)