avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ajutor urgent va rog! Pasaport expirat in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ajutor urgent va rog! Pasaport expirat in strainatate

Sunt in Turcia şi mi-a expirat pasaportul ,vreau sa stiu daca vor fi probleme la plecarea in Romania,pentru ca am de gand sa plec cu el expirat. Macar sa stiu la ce sa ma astept.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 13:03, 2 Decembrie 2014
Trebuie sa mergeti la ambasada sau la cel mai apropiat consulat din Turcia, doar ei pot efectua prelungirea. Riscati sa nu puteti trece granita.
Am sunat la ambasada , mi-au spus ca trebuie sa astept 30 de zile pentru un pasaport nou. Nu cred ca m-ar putea retine ,nu au drept de retinere mai mult de 24 de ore pentru clarificarea actelor . Cel putin asa am citit . Eu nu dispun de 30 de zile.
Nu exista asa ceva, trebuie sa puna doar o stampila. Tipic romanesc! Statul roman plateste enorm de multi bani pentru misiunile astea "diplomatice" doar ca sa-si poata trata proprii cetateni ca pe gunoaie. Mai insistati, incercati sa le explicati situatia. Sau intrebati-i ce aveti de facut in asemenea situatie.
Poate s-a modificat ceva in legislatia specifica in ultima perioada si acum acest aspect cade in sarcina autoritatilor vamale, dar ma indoiesc, pentru ca intai trebuie sa treceti de vama turca pentru a iesi din tara.
Daca nu vor sa va rezolve prompt problema sunati la ministerul de externe de la Bucuresti pentru a face a plangere si a-i forta sa-si faca treaba.
Ultima modificare: Marți, 2 Decembrie 2014
adema1980, utilizator
adema1980, valabilitatea pasapoartelor nu se poate prelungi.

Baphomedd, nu va pot retine insa va pot interzice iesirea si tot acolo sunteti: trebuie sa va faceti un document de calatorie valabil. Solutia este sa solicitati un titlu de calatorie la ambasada / consulat, costa 65 de euro si e valabil doar pentru intoarcerea in tara. Detalii aici:
[ link extern ]
Sau un pasaport temporar (valabil un an) care se elibereaza intr-o ora, daca e sa ne luam dupa ce scrie pe site-ul ambasadei insa e mai scump (100 euro, sper sa nu ma insel):
[ link extern ]

Este posibil sa puteti trece si cu el expirat, la fel cum e posibil si sa vada cei care controleaza; tinand cont ca treceti prin Bulgaria si politistii de frontiera de acolo nu prea au reputatie buna e mai bine sa aveti document de calatorie valabil :) Va pot trimite la consulatul Romaniei din Bulgaria pentru ce v-am scris mai sus.
Tot ce mi-au spus au fost raspunsuri foarte direct : Luarea unuinou pasaport dureaza 30 de zile net, clar ca am inchis telefonul si a II-a oara pentru ca riscam sa ma descarc lundu-i la injuraturi . Sunt intr-o situatie rea , iar acolo ar fi trebuit sa gasesc ajutor nu doar un singur raspuns . Nu pot sta 30 de zile , la intrarea pe teritoriul Turc stiu ca se fac verificari , dar la iesire nu cred ca cei din Bulgaria se vor uita la pasaport deoarece sunt in EU .
Ares-3 iti multumesc . Deci in sfarsit imi iese in cale o persoana care imi raspunde net la intrebare . Deci mi-ati facut ziua perfecta . N-am cuvinte sa-ti multumesc.
Primul link e genial . Am cautat pe Google de l-i s-au hard-urile si nu am gasit :)) . Am incercat sa-i spun : Dar vreau pasaport temporar , la urgenta . Nu ıntelegea omul : PASAPORTUL TEMPORAR Sİ CEL CU VALABİLİTATE DE 5 ANİ , LE ELİBERAM İN TERMEN DE 30 DE ZİLE . Deci imi venea sa-l strang de gat .
Ultima modificare: Marți, 2 Decembrie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Buletinul si pasaportul sunt expirate, locuiesc la londra si am vacanta planificata pentru turcia in iunie camdelasator camdelasator Am planificat o vacanta in Turcia inca de anul trecut, deja este platita. Eram constient ca imi expira actele de calatorie dar am aplicat pentru cetatenie ... (vezi toată discuția)
Acte adriananiculae adriananiculae Am o intrebare: actual traiesc in Spania cu familia mea (parinti si frate) si anul acesta vroiam sa ne intoarcem in Romania , problema este ca fratele meu nu ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat mariogabi mariogabi am o mica problema va rog sa ma ajutati,am buletinul si passaportul expirat,locuesc in grecia cu familiea de mai bine de 15 ani.problema este ca tatal meu a ... (vezi toată discuția)