avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ajutor urgent va rog! Pasaport expirat in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ajutor urgent va rog! Pasaport expirat in strainatate

Sunt in Turcia şi mi-a expirat pasaportul ,vreau sa stiu daca vor fi probleme la plecarea in Romania,pentru ca am de gand sa plec cu el expirat. Macar sa stiu la ce sa ma astept.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 13:03, 2 Decembrie 2014
Cu placere :)
N-am inteles ce vreti sa faceti pana la urma insa daca mergeti la consulat intrebati omul cu care discutati despre variante, o fi altul decat acela care a raspuns la telefon. Pana la urma intre 65 si 100 de euro diferenta nu e prea mare si daca se elibereaza atat de repede, cu pasaportul temporar mai puteti circula o vreme.
Daca nu mergeti poate aveti cartea de identitate cu dvs.; teoretic aveti dreptate, n-ar trebui sa va faceti probleme in privinta bulgarilor.
Ultima modificare: Marți, 2 Decembrie 2014
Ares-3, moderator
Ares-3 a scris:

adema1980, valabilitatea pasapoartelor nu se poate prelungi.

Conform Politiei de Frontiera da. In fine, nu e relevant. Ideea e ca ambasade e obligata sa-i dea pe loc act de iesire din tara, indiferent cum se cheama el, cate stampile are sau cate pagini.

Deci mergeti la ambasada si discutati mai "direct".
Am sunat la İstanbul la Ambasada,iar acum sun la Ankara pentru detalii in legatura cu Titlul de calatorie 100E nu sunt o problema , problema este ca ai nevoie de niste sfaturi si nu le primesti . Da ma duc la İstanbul dar daca imi spune acelasi lucru de 30 de zile ce fac ? Fac 4 ore pana la İstanbul , dau bani pentru acelasi raspuns ?
Nu se poate sa fiti amanat in legatura cu titlul de calatorie, nu va faceti probleme.
Incercati si asta: urmati recomandarea de pe site-ul lor si solicitati programare pentru pasaport temporar:

IMPORTANT!
Secţia Consulară a Ambasadei României la Ankara eliberează paşaportele temporare, în regim de urgenţă, de regulă, în termen de 1 oră. Pentru a evita aşteptarea la ghişeu, recomandăm cetăţenilor români care doresc să solicite eliberarea unui paşaport temporar, în regim de urgenţă, să facă o programare prealabilă.

Acest link este bun pentru pasaportul temporar, scuze:
[ link extern ]

adema, doar pasapoartele diplomatice se pot prelungi (art. 10 din Legea 248/2005). Nu stiu ce ati citit dvs. si unde dar daca vreti sa raspundeti corect la spete de-astea informati-va de aici
[ link extern ]
nu de pe site-uri neactualizate. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletinul si pasaportul sunt expirate, locuiesc la londra si am vacanta planificata pentru turcia in iunie camdelasator camdelasator Am planificat o vacanta in Turcia inca de anul trecut, deja este platita. Eram constient ca imi expira actele de calatorie dar am aplicat pentru cetatenie ... (vezi toată discuția)
Acte adriananiculae adriananiculae Am o intrebare: actual traiesc in Spania cu familia mea (parinti si frate) si anul acesta vroiam sa ne intoarcem in Romania , problema este ca fratele meu nu ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat mariogabi mariogabi am o mica problema va rog sa ma ajutati,am buletinul si passaportul expirat,locuesc in grecia cu familiea de mai bine de 15 ani.problema este ca tatal meu a ... (vezi toată discuția)