avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire bunica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire bunica

Bunica a cumpărări o casa cu teren de la coop prin licitatie publica în 1976 în care a scris ca după moarte ii va reveni de drept și de fapt unui copil din 3 cati avea.Întrebarea este ,cine moștenește pământul la câmp
Cel mai recent răspuns: corneliaanca , utilizator 11:32, 1 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Terenul și casa a fost cumpărat de către bunica,dar la sfârșitul documentului:CUMPĂRĂTOARE NE A DECLARAT CA IMOBILUL CUMPĂRĂT DUPĂ DECESUL SAU SA FIE STĂPÂNIT DE DREPT ȘI DE FAPT FIUL SAU...CARE OBLIGAȚIUNE CA PE TOT TIMPUL VIEȚII SA I DEA TOATĂ ÎNTREȚINEREA ȘI DUPĂ DECES SA I FACĂ TOATE DATINILE CRESTINESTI.
Asta a fost în 1976.
Bunica a decedat în 1991.
In 1997 s a făcut mostenirea unde s a trecut moștenitor fiul care era menționat în actul ce cumparare a casei cu teren.
Acum vrem sa facem mostenirea după terenul la câmp iar notarul unde s a facut prima mostenire spune ca moștenește doar acel fiu care a moștenit casa cu terenul???
Ceîălțimea 2 copii nu moștenesc nimic????
Cum pot moșteni și ei???
~ Conținut șters la cerere ~
Nu,acel teren agricol nu a fost menționat în actul în care este trecuta casa și curtea.
Noi am scos de la primarie ca sunt 3 moștenitori pt terenul agricol dar dna notar care a făcut și mostenirea în 96 si la care urmeaza sa facem mostenirea pe terenul agricol spune moștenește doar cel care a moștenit casa,pt ca la ea este trecut ca unic mostenitor fiul care a luat casa.După care puter sa dam și la cei 2 parte lor SAU SA MERGEM ÎN INSTANTA SA FIE RECUNOSCUȚI TOȚI 3 MOȘTENITORI?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire sau donatie ? ninasave ninasave Buna ziua Mama are o casa si ceva teren arabil Pentru casa ce document ar putea face catre fiica mea (singurul meu copil )astfel ca eu si sotul meu sa putem ... (vezi toată discuția)
Actiune in anulare- sanse /se poate invoca nulitate absoluta ? ELENA GABRIELA ELENA GABRIELA 1.In anul 1940 bunicul meu cumpara teren loc de casa,cu casa construita pe el.(asa este specificat in actul de vanzare ).Actul de vanzare este incheiat la ... (vezi toată discuția)
Act de succesiune P.F.A. HERMAN DAN P.F.A. HERMAN DAN Buna ziua, Am testamentul bunicului autentificat in 1996, el decedand in 1999. Fiind in divort cu primul sot , s-a trecut doar ea in acte. Eu acum mai am ... (vezi toată discuția)