avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... linie de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

linie de credit

Buna ziua,va rog sa ma ajutati sa inteleg urmatoarea situatie:am o linie de credit la BCR din 2007 pt. care tatal meu m-a sprijinit cu ipoteca pe casa(val.50.000 ron)Din acesti bani am cumparat utilaje .La inceputul lui 2008 am prelungit linia de credit si am cerut inca 25000 ron -bani pe care i-am dat pe obligatii catre stat.Avand in vedere ca in momentul acela firma mergea pe profit,am considerat ca e bine sa restitui cat mai repede din bani catre banca ,astfel am rambursat intr-un an cei 25000 ron.Am depus actele pe care m-i le-a cerut banca ptr.rambursare,iar imobilul a fost scos de sub ipoteca.Ulterior am scos un extras cf.si am vazut ca scria ca este ''fara sarcini'' Acum urmeaza calvarul:am ramas fara comenzi de lucru(lohn textile)-firma este in prag de faliment iar cei de la banca imi cer sa depun pe loc cei 50000 ron .Cum sa procedez?credite mai am deci nu pot sa fac rost nicicum de bani ,iar daca nu scot firma in faliment atunci risc sa am si alte probleme.Deci:daca tatal meu este fidejusor.doar atat.si firma va fi in procedura de faliment ,ce ma asteapta in continuare?:wassat:
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 15:35, 20 Septembrie 2009
Banca poate cere in instanta lichidarea firmei pentru recuperarea creditului acordat. In cazul in care nu se indestuleaza il poate executa pe tatal dvs! Insa este de durata!B-)
Ultima modificare: Duminică, 20 Septembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
pentru inceput incercati sa negociati cu banca prelungire liniei de credit si a termenelor de plata. insolventa societatii (falimentul) nu este de folos nici uneia din parti, este de durata... un avocat bun va poate ajuta cel puti 3 ani, perioada in care va puteti redresa economic.
Multumesc ptr.ajutor dar totul este mult mai grav decat am reusit sa va explic:bunurile mobile ale firmei sunt trecute de a doua licitatie de catre MFP,alte bunuri nu mai am ,nici personale.,nici pe firma...:(:(:( Cum sa negociez cu banca din moment ce nu mai am activitate pe firma,muncitoarele sunt in somaj,penalitatile la MFP cresc cu 7ooo ron din 3 in 3 luni....efectiv nu am mai putut lucra...mi-au fost in pericol si salariile in ultimele 3 luni ...innebunesc sigur:(
Ultima modificare: Duminică, 20 Septembrie 2009
mirella99, utilizator
Atunci tatal dvs ar trebui sa se gandeasca serios sa isi instraineze apartamentul caci el urmeaza!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O problema cu banca help!! molnarjoe molnarjoe buna ziua am o problema caresuna in felul urmator pe scurt am o societate comerciala 2 asociati din 2005 din 2006 mai, avem o linie de credit de 48000 ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar ContSters202285 ContSters202285 Am cumparat o casa cu credit ipotecar in valoare de 80 mii de euro. la doi ani de la acest credit sotul meu pe aceeasi casa a mai facut un credit ipotecar, pe ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat pe persoana fizica ritter76 ritter76 Am avut o firma care a mers super ok, pana la criza din 2009. Am ramas cu o restanta de 15.000 ron la o linie de credit, la o banca. Firma s-a lichidat prin ... (vezi toată discuția)