costiboncu a scris:
ce parere aveti in urmatorea situatie : am produs si livrat niste piese metalice; acestea au ruginit ( desi nu ar fi trebuit sa se intample acest lucru); acum cumparatorul ( societate comerciala) vrea sa mi le dea inapoi iar eu ( un SRL care le-a produs) sa-i platesc inapoi pretul + despagubiri;
eu am probe din care rezulta ca le-a depozitat prost; acele piese au fost tinute in curte, in ploaie, o perioada de cateva luni; mi se pare o chestiune de bun simt sa nu tii piese metalice in ploaie....
TOTUSI - eu nu i-am dat niciun fel de instructiuni de folosire!! Nu i-am spus cum si unde sa le depoziteze sau ceva de genul asta...
Stiti vreun text de lege care sa ma oblige la acest lucru? Credeti ca fata de lipsa acelor intructiuni pot pierde procesul desi este de bun simt sa protejezi piesele metalice?? ( asa cum de exemplu oricine stie ca nu trebuie sa bagi in apa un PC)
Nu uitati ca vorbim despre 2 societati comerciale si de o vanzare en-gros.
Multumesc pentru opiniile voastre! Avocat Boncu
Buna ziua,
Conf. prev. standardului SR EN ISO/CEI 17050-1:2005, la livrare, produsele din otel-beton trebuiesc insotite de declaratia de conformitate a produsului cu agrementul tehnic cu care a fost introdus la comercializare in Romania.
De asemenea, conf. prevederilor din instructiunile tehnice ale furnizorului si a celor din standardul SR EN 206-1 NA:2006, din Normativul NE 012-1999 „Cod de practica pentru executarea lucrarilor din beton, beton armat si beton precomprimat”, din Normativul NE 013-2002, din Normativul C56-85 „Normativ pentru verificarea calitatii si receptia lucrarilor de constructii” si din standardul ST 009-2005 „Specificatie tehnic privind produsele din otel utilizate ca armaturi: cerinte si criterii de performanta”, produsele din otel-beton trebuiesc insotite si de de intructiunile de manipulare, depozitare si de punere in opera.
Pentru depozitarea de lunga durata producatorul va furniza date privind conditiile de depozitare (umiditate, ventilatie, tipul de spatiu, modul de protectie).
Cu stima,
Expert judiciar Eugen Marcov