avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retinere salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retinere salariu

Buna seara,

La negocierea contractului colectiv de munca in cadrul unei companii, liderii de sindicat si reprezentantii administratiei decid ca angajatilor care nu sunt membri de sindicat sa li se retina din venitul brut o contributie de 1% egala cu cotizatia platita de angajatii care sunt membri de sindicat. Sumele retinute sunt varsate intr-un fond destinat acordarii de ajutoare financiare angajatilor companiei si este gestionat de catre administratie si sindicate.
Este legala aceasta decizie ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 2 Mai 2017
O asemenea prevedere se regasea si in fostul CCMN , insa nu pentru acordarea de ajutoare, ci exclusiv pentru pregatirea si desfasurarea negocierilor colective.

Mai multe detalii
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

contributia nemembrilor de sindicat amisilisteanu amisilisteanu Ce lege reglementeaza contributia nemembrilor de sindicat? (vezi toată discuția)
Lamuriri contributie nemembri sindicat teodora27 teodora27 Buna ziua, Am citit despre acest subiect raspunsurile din acest forum dar am ramas cu 3 nedumeriri: 1. sunt sau nu obligati liderii de sindicat sau ... (vezi toată discuția)
Contributie sindicat pentru nemembrii de sindicat iuliandum iuliandum Buna ziua, Situatia se afla in felul urmator: Am fost membru de sindicat pana cand am fost exclus din aceasta organizatie intrucat am semnat o plangere ... (vezi toată discuția)