avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru teren cu imobil pe el
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru teren cu imobil pe el

Am fost sa vizionez o casa pe care doresc sa o achizitionez si proprietarul are ca si cadastru doar incadrarea in zona si planul terenului cu amprenta imobilului, dar nu si releveul imobilului. Chiar si acea amprenta este putin diferita de realitate, pentru ca el si-a construit un coridor de acces prin fata unor incaperi vagon pentru a le decomanda (evident fara autorizatie de constructie). Mai mult, terenul figureaza in cartea funciara cu nr. 18, dar actuala adresa este la nr. 18A (terenul fiind provenit dintr-o dezmembrare a unui teren mai mare care avea doua imobile pe el). Nu ar trebui sa aiba un dosar de cadastru complet cu modificarile facute si releveul imobilului + noul numar alocat de la primarie? Mentionez ca doresc sa achizitionez casa cu fonduri proprii (deci fara imprumut la banca) dar nu as vrea sa existe probleme ulterioare. Vechiul cadastru (cel cu numar vechi si fara releveu) este din 2012. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Corina Roxana , utilizator 11:22, 2 Mai 2017
Buna ziua! Problema cu nr.postal nu este grava, adresa se poate modifica de catre proprietar cu noul Certificat de Nomenclatura Stradala la Cartea Funciara. Chiar si de dumneavoastra daca va decideti sa cumparati imobilul puteti sa faceti schimbarea. Problema cu acel coridor construit fara autorizatie este intradevar grava. Cadastru nu se poate actualiza fara sa existe o Autorizatie de Construire/Extindere si va veti lovi de asta in cazul in care vreti ca realitatea din teren sa coincida cu documentatia cadastrala. Persoana fizica autorizata de a executat cadastrul domnului nu e obligata prin lege sa puna la dosarul de prima intabulare releveul constructiei. Deci releveul poate sa nu existe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! doresc sa achizitionez un apartament prin credit ... Loredana  Lori Loredana Lori Buna seara! Doresc sa achizitionez un apartament prin credit ipotecar. Mentionez faptul ca apartamentul are si un balcon construit fara autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Neclaritate ContSters181996 ContSters181996 Am o neclaritate , in privinta unei case edificate pe un teren proprietate personala, teren achizitionat impreuna cu o casuta , prin act de ... (vezi toată discuția)
Casa noua construita pe amprenta casei vechi unika01 unika01 Buna ziua, Doresc sa achizitionez o casa. E noua, e la gri. Casa a fost construita intr-o zona necooperativizata (fara titlu de proprietatate), pe amprenta ... (vezi toată discuția)