detin un autoturism inmatriculat pe numele meu in Germania din noiembrie 2014,in 2017 am decis sa-l inmatriculez in RO.,dupa ce am facut actele la R.A.R,am platit ce trebuia platit ,am ajuns la directia taxe si impozite Dr. Tr. Severin pt obtinerea fisei de inmatriculare unde mi se cere sa platesc impozit pe perioada de cand masina este inregistrata pe numele meu in Germania mai exact din noiembrie 2014 .Acest lucru mi se pare absurd pt. ca si acolo in Germania se percepe impozit si cred ca este ilegal in primul rand ca statul roman sa ceara impozit pe un autoturism inmatriculat in alta tara ...iar legea romana zice ca se percepe impozit pe autoturism de cand a fost inmatriculat/inregistrat pe teritoriul Romaniei...cu toate astea Directia taxe si impozite dr tr severin ma obliga la plata acestui impozit!Cum as putea rezolva aceasta situatie anormala?
Da ...dar chiar daca am achitat sau nu integral impozitul pe autoturism in Germania Directia taxe si impozite din RO nu este organ al Germaniei si nu are dreptul sa incaseze impozit al unei alte tari. Oricum in codul fiscal se zice ca platesc impozit autoturismele inmatriculate PE TERITORIUL ROMANIEI de la data inmatricularii nicidecum de la data inmatricularii in alta tara .Consider ca acest lucru tinde spre abuz in serviciu daca nu chiar furt .Eu si daca nu am platit integral impozitul datorat Germaniei pot figura cu datorie pe care o sa trebuiasca sa o achit si atunci ce se intampla platesc in doua tari pe aceeasi masina!?