Am participat la o licitatie online, prin intermediul SEAP dar am fost respinsi la oferta tehnica si am depus contestatie la autoritatea contractanta iar acum s-a ajuns la CNSC.
Situatia de care ne-am lovit este urmatoarea. In Legea 101 din 2016, Art. 16, alin (2) se mentioneaza urmatoarele: În termen de o zi lucrătoare de la primirea contestaţiei, autoritatea contractantă are obligaţia să o publice în SEAP, fără a face referire la datele de identificare cu caracter personal ale contestatorului.
S-a facut acest pas, dar problema este ca s-au publicat toate documentele si anexele trimise impreuna cu contestatia, documente care contin datele de identificare ale companiei.
E o incalcare clara a legii. Ce se poate face in acest caz? Ce sfaturi imi puteti da legat de cum sa continuam? Se poate cere anularea licitatiei pe acest motiv?
Textul art. 16 alineatul 2 are în vedere datele cu caracter personal în înţelesul legisla
ţiei speciale privind protecţia datelor cu caracter personal. Această legislaţie incluzând şi noul regulament 679/206 care va intra în vigoare exclude protecţia datelor cu caracter personal ale persoanelor juridice. Dacă consideraţi util puteţi sesiza Autoritatea Naţională pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal care poate aplica amenzi. Şansele de anulare a procedurii pe acest motiv sunt discutabile.