avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua
Cum se procedeaza pt a cere o recalculare a pensiei alimentare
Multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:00, 3 Mai 2017
Se introduce o cerere la instanta care a pronuntat divortul in care se solicita recalcularea aratandu-se si temeiul acesteia (crestere/micsorarea venituri; nasterea unui copil, etc).
Multumesc
Cererea nu este de competenta instantei care a pronuntat divortul, ci de competenta instantei de la domiciliul minorului (care poate fi sau nu aceeasi cu cea de la divort).

Cererea se timbreaza cu 20 lei.

Se ataseaza inscrisuri in sustinere (marirea veniturilor debitorului, cresterea nevoilor minorului etc).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara indexata aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 La un divort pronuntat in 2009, pensia alimentara pentru copilul rezultat din casatorie, a fost stabilita la 150 lei (tatal a declarat ca nu lucreaza). Aceasta ... (vezi toată discuția)
Dosar recalculare pensie alimentara insistenta_67 insistenta_67 buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce documente trebuie sa contina dosarul pe care sa-l depun la judecatorie pentru recalcularea pensiei alimentare. divortul de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mocutzy27 mocutzy27 platesc pensie alimentara copilului meu din prima casnicie,iar acum la a doua am un alt copil in varsta de 6 luni. suma platita ca si pens alim se imparte ... (vezi toată discuția)