avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ccc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ccc

Buna ziua! Ma aflu in CCC de la 1 ianuarie 2017 lucrand la o intreprindere de stat de unde am contractul suspendat pentru 2 ani! Pe 19 aprilie, in urma unui concurs, am ocupat un alt post la o alta intreprindere tot de stat! De atunci sunt sunata de la primul loc de munca si mi se tot spune sa merg sa demisionez ca daca nu fac ei demersuri! Sunt obligata sa demisionez? Care este temeiul legal? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:35, 3 Mai 2017
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie.

Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia llululiliana llululiliana Bună ziua ! Soțul meu este sofer de tir . Are contract de muncă în Romania la o firmă de transport, cu sediul în Lugoj, însă prestează muncă în ... (vezi toată discuția)
Demisie Ala_18 Ala_18 Buna ziua! Doresc sa stiu daca este legal ca angajatorul sa imi ceara lichidarea pentru a ma reangaja prin concurs deschis pe un proiect de finantare. De ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie Vasi ionica Vasi ionica Are dreptul un angajator sa îmi schimbe funcția la 6 luni după ce ma întorc din ccc doar ca să pună pe altul în loc doar ca asa vrea el? (vezi toată discuția)