avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua! Doresc sa stiu daca este legal ca angajatorul sa imi ceara lichidarea pentru a ma reangaja prin concurs deschis pe un proiect de finantare. De asemenea doresc sa stiu daca este legal particip la concurs in timp ce sunt in concediu medical. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 14 August 2018
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie.
Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Legislatia nu interzice participarea unei persoane la un un concurs, in timp ce este in incapacitate temporara de munca (concediu medical).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in avans Dioda48 Dioda48 Buna seara, La locul de munca actual am fost obligata sa imi dau demisia in avans cu data de 1 decembrie. Pot sa imi iau concediu medical inainte de data de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. firma la care lucrez ne obligă să ne dăm demisia ... 2006 2006 Buna ziua. Firma la care lucrez ne obligă să ne dăm demisia deoarece se face trecerea de la o firma la alta,dar este același patron. Ei spun că nu vor ... (vezi toată discuția)
Ccc Mariaana19 Mariaana19 Buna ziua! Ma aflu in CCC de la 1 ianuarie 2017 lucrand la o intreprindere de stat de unde am contractul suspendat pentru 2 ani! Pe 19 aprilie, in urma unui ... (vezi toată discuția)