avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie in avans
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie in avans

Buna seara,

La locul de munca actual am fost obligata sa imi dau demisia in avans cu data de 1 decembrie. Pot sa imi iau concediu medical inainte de data de 1.12? In acest caz ce se intampla cu demisia mea?

Multumesc,
Dioda
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 6 Octombrie 2015
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Puteti sa va luati concediu medical , in acest caz contractul individual de munca este suspendat, iar termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.

Art.81 C.mun.
...
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
.....

Art.50 C.mun.
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
......
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
....

3. Termenul de preaviz de cand incepesa curga ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in data de 23.10.2021 ar fi trebuit sa reincep munca ... Lorena2 Lorena2 Buna ziua, In data de 23.10.2021 ar fi trebuit sa reincep munca dupa concediu crestere copil,postul a fost ocupat sau nu se poate cu alte cuvinte, ca ... (vezi toată discuția)
Concediu medical si demisie adriana_dridea adriana_dridea Buna ziua, Cum trebuie sa procedez in cazul in care sunt in concediu medical pana la sfarsitul lunii februarie, dar angajatorul mi-a \\"sugerat\\" sa ... (vezi toată discuția)
Demisie gabriely gabriely Buna ziua! ma aflu in urmatoarea situatie: am lucrat la o firma iar in una din zile fara sa fiu instiintat sau anuntat patronul m-a chemat in birou si m-a ... (vezi toată discuția)