La locul de munca actual am fost obligata sa imi dau demisia in avans cu data de 1 decembrie. Pot sa imi iau concediu medical inainte de data de 1.12? In acest caz ce se intampla cu demisia mea?
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
2. Puteti sa va luati concediu medical , in acest caz contractul individual de munca este suspendat, iar termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
Art.81 C.mun.
...
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
.....
Art.50 C.mun.
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
......
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
....
Demisie
gabriely
Buna ziua! ma aflu in urmatoarea situatie: am lucrat la o firma iar in una din zile fara sa fiu instiintat sau anuntat patronul m-a chemat in birou si m-a ... (vezi toată discuția)