avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere

Eu lucrez legal in germania. La calcularea pensiei de întretinere nuu se socoteste sii cheltuelili chiria, rata la banka?????
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:50, 3 Mai 2017
Depuneti dovada veniturilor obtinute, a cat platiti chirie acolo. de rata nu cred sa se tina cont ca aveati copilul inainte de a va angaja la plata unui credit.
Functie de cat aveti venit raportat la nevoile copilului, se poate stabili o suma si sub pragul de 1/4 din salariu.
Dispozitiile art. 527 C.civ referitoare la debitorul întreţinerii sunt in sensul:

"(1) Poate fi obligat la întreţinere numai cel care are mijloacele pentru a o plăti sau are posibilitatea de a dobândi aceste mijloace.

(2) La stabilirea mijloacelor celui care datorează întreţinerea se ţine seama de veniturile şi bunurile acestuia, precum şi de posibilităţile de realizare a acestora; de asemenea, vor fi avute în vedere celelalte obligaţii ale sale."

Nu voi intelege niciodata de ce cand se scrie o lege se lasa loc de interpretare.Daca eu de exemplu castig lunar 2000 lei iar chiria e 1500 .Cum as putea avea pretentia sa ii dau copilului meu 25% din 500... Eu intelg prin alte obligatii - alte guri de hranit deci alti copii.... :( trist!
Da, e vb de alte obligații de intretinere.. Deși nu e specificat clar, asta rezulta din cuvântul " celelalte", ( în articol fiind vb de obligația de intretinere), altfel era " alte obligații ale sale".
Poți sa stai cu chirie la 500, nu le lăfăi la 1500.
Totusi, instanţa analizează în concret cazul și am scris, stabilește funcție de venitul net raportat la nevoile copilului, putând stabili și sub maximul de 1/4.
Dacă chiria e rezonabila, instanţa ia în calcul și ca părintele trebuie sa trăiască, nu îl îndatorează cat sa nu ii mai permită sa rămână în străinătate, ca altfel..si copilul o sa aibă pensie raportat la salariul minim de nimic pe economie din România și atunci, ce câștiga?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara copil 5 ani rodicaherghelegiu rodicaherghelegiu Buna ziua, fostul meu sot locuieste si lucreaza in strainatate avand un venit net de aprox 6500 euro lunar.Mentionez ca are o chirie lunara de aprox 1200 euro ... (vezi toată discuția)
Evitare majorare cuantum pensie de intretinere minor. gabi_br.ro gabi_br.ro Va salut. Speta mea este urmatoarea: Am un copil minor rezultat in urma primei mele casnicii,el aflandu-se in prezent in custodia mamei.In prezent sunt ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor si credit ipotecar dragomirmihai87 dragomirmihai87 Buna ziua.Din cauza unor probleme cat de curand o sa trec prin un divort foarte urat Sotia mea vrea sa scape de mine din casa si ma provoaca in toate felurile ... (vezi toată discuția)