avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete de masa

Buna ziua.Am fost angajata intr-o firma pana în data de 24.04.2017,mi-am depus lichidarea la zi cu acea data,fără preaviz de lichidare.Lichidarea mi-a fost înregistrată doar cu data de 28.04,trei zile fiind nemotivata și din aceasta cauza mi-au tăiat toate tichetele de masa din luna respectiva.Au dreptul sa procedeze asa?
Cel mai recent răspuns: Lia costea , utilizator 17:30, 3 Mai 2017
Bună ziua!

Dacă tichetele de masă erau menționate în contractul de muncă sau în contractul colectiv la nivel de unitate, atunci aveți dreptul la acestea pentru fiecare zi pe care ați lucrat-o în ziua respectivă.
Au aceasta posibilitate, numai daca sunt prevazute criterii de acordare a acestora.
Da,tichetele de masa sunt specificate în contractul meu de munca.Ce ar trebui sa fac totuși sa nu las lucrurile asa?Nu neapărat pentru câteva tichete dar e dreptul meu,și nu mi se pare corect sa rămână asa.
Bună ziua!

Așa cum a menționat și freelis mai sus, trebuie să verificați dacă există criterii de acordare ale acestora (contractul individual de muncă sau contractul colectiv) care să specifice că nu se mai acordă în anumite situații. Dacă nu există o astfel de specificare, sunt obligați să vi le acorde.
Lia costea a scris:

Da,tichetele de masa sunt specificate în contractul meu de munca.Ce ar trebui sa fac totuși sa nu las lucrurile asa?....

Chiar daca sunt mentionate in c.i.m., angajatorul poate stabili criterii de acordare a acestora prin ccm aplicabil, prin reg.intern sau printr-o decizie a sa .

Puteti sesiza ITM-ul si/sau promova o actiune in instant impotriva angajatorului.

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa iulianaadriana iulianaadriana Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca in cazul demisiei fara preaviz firma poate sa imi retina bonurile de masa. Mentionez ca demisionez fara preaviz deoarece ... (vezi toată discuția)
Acordare tichete de masa Fl0r1n Fl0r1n Buna ziua.Am o nelamurire legata de acordarea tichetelor de masa.Am lucrat pentru o perioada scurta de timp (2 saptamani) la un mare magazin de bricolaj din ... (vezi toată discuția)
Drepturi si obligatii itomos itomos Buna ziua! Va rog sa ne consiliati cu privire la urmatoarele aspecte de dreptul muncii. 1. In cadrul contractului individual de munca, noi avem ... (vezi toată discuția)