avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum ma pot trece pe actul de proprietate al ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum ma pot trece pe actul de proprietate al apartamentului

Apartamentul in care locuiesc este achizitionat in timpul casniciei, dar numai numele sotului apare pe actul de proprietate.
Cum trebuie sa procedez ca sa trec si numele meu in actul de proprietate?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters88872 , utilizator 18:25, 3 Mai 2017
Pai oricum e bun comun, ca e dobandit in timpul casatoriei.
Chiar daca in contract figureaza doar numele sotului.
E adevarat, dar daca imi schimb cartea de identitate sau solicit lamuriri unde avem contracte cu utilitatile publice e nevoie de acordul sotului, ceea ce nu e ok,
Multumesc
Faceti un aditional. Nu e mentionat casatorit cu...?
Daca va schimbati buletinul, cnp-ul dvs (care apare si pe certificatul de căsătorie) ramane acelasi. Pe la utilități prezentati certificatul de casatorie.
Oricum, ce vreti dvs nu se mai poate. Actul a fost intocmit, semnat, redactat. Partile nu se mai modifica. Actul este depus la Carte funciara, la Primarie, in arhiva notariala, figureaza in evidente.
Daca aveti nevoie de acordul sotului (desi nu cred ca cei de la Eon cer asa ceva), va poate face o procura pentru contractele de la utilități.
Nu se fac acte aditionale la vanzari, prin care se adaugă parti in act.

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent andreigeorgiana andreigeorgiana buna ziua!eu si sotul meu am decis sa cumparam un apartament prin programul prima casa!am gasit apartamentul...numai ca abia inainte cu putin timp de a incheia ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate doar pe numele sotului camy2008 camy2008 As dori un sfat in urmatoarea problema: In prezent sunt divortata. Locuiesc impreuna cu cei 2 copii ai mei care mi-au fost incredintati spre crestere intr-un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! un act de donatie cu uzufruct viager poate fi anulat ... Maria19901990 Maria19901990 Buna ziua! Un act de donatie cu uzufruct viager poate fi anulat de catre donatar atunci cand donatorul s-a declarat necasatorit el fiind casatorit in momentul ... (vezi toată discuția)