avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de mostenire

Buna ziua!Va rog mult sa ma ajutati si indrumati in urmatoarea situatie:bunicii tatalui meu i-au facut acestuia si sotiei sale din momentul respectiv testament asupra casei,in anul 1967....sotia tatalui meu a decedat in anul 1985(au avut un fiu)...tata s-a recasatorit si in 1987 m-am nascut eu,singurul copil din a doua casatoeie...in 1997 tata moare si este pt ultima data cand l-am vazut pe fratele meu(pana atunci ne vizitam,el n-a fost casatorit ,n-a avut copii)...ulterior am aflat ca a murit si el...intrebarea mea este:pot intra in posesia casei(care acum este o ruina)lasate de catre bunici tatalui meu si sotiei sale de atunci?Daca da,ce demersuri ar trebui sa fac,cui sa ma adresez si de unde si cu ce ar trebui sa incep?Mentionez ca detin respectivul testament in toate exemplarele,certificatele de nastere si deces ale bunicilor,tatatalui si sotiei sale...mai putin cele ale fratelui meu.Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: elennnaaa , utilizator 12:05, 4 Mai 2017
Buna ziua,
Incepeti prin a afla date despre frate.
Pentru asta va puteti adresa la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, str. Obcina Mare nr. 2, sector 6, Bucuresti solicitand datele necesare aratand la ce va trebuiesc.
Ei va pot indica daca mai traieste sau a decedat si daca a decedat unde gasiti actele privind certificatul de deces.
Pe urma va adresati unui notar din zona unde au avut ultimul domiciliu bunicii si vedeti ce acte va mai trebuiesc.
Multumesc mult pt raspuns!Stiu exact orasul in care a avut ultimul domiciliu si a decedat fratele...ideea este ca toate aceste demersuri le-as face doar daca as putea avea drept de mostenire...altfel,sincer,nu-mi permit sa umblu pe drumuri si sa fac cheltuiala...va multunesc inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament/mostenire? balaurizabela balaurizabela Buna ziua!Ce solutie exista la urmatoarea situatie:bunicii mei(care au 4 copii)au titlu de proprietate pe numele lor pt casa si teren agricol.Inainte de a muri ... (vezi toată discuția)
Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatălui meu? am drept de moștenire? iordana1900 iordana1900 Buna ziua. Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatalui meu? Bunicul meu patern era si tatal acestui unchi. Am detinut doua proprietati (casa si curte ... (vezi toată discuția)
Buna seara.am o situatie: bunica are un copil (tatăl meu) se recasatoreste ... PASC555 PASC555 Buna seara.Am o situatie:Bunica are un copil(tatăl meu)se recasatoreste si mai face un copil.Decedeaza in urm.ordine.Al doilea soț cu care are un copil(nu se ... (vezi toată discuția)