avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Cum putem iesim din indiviziune tata decedat aflandu-se cu ceilalti doi frati pe titlu fara sa ajungem in instanta.Si cam cat ne-ar costa toate actele pt un pogon jum. de fiecare
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 17:54, 3 Mai 2017
Foarte simplu ,daca sunt de acord si celalalte parti mergeti la biroul unui notar public si rezolvati.Notarul este in masura sa va spuna cuantumul taxelor in functie de valuarea terenurilor respective din grila notariala.Succes.
Va trebui ca mai intai sa aveti legal calitatea de mostenitor al tatalui dvs (dezbatere succesiune) si apoi veti putea face un partaj voluntar la notariat.

Tot notarul este cel in masura sa va dea detalii legate de costuri (probabil veti plati proportional cu cotele fiecaruia) si de actele necesare acestor operatiuni.
buna ziua,
Dezbateti succesiunea de pe urma tatalui si apoi mergeti cu ceilalti unchi la notar si solicitati iesirea din indiviziune.
Costurile nu vi le poate indica decat NOTARUL avand in vedere ca sunt in functie de grilele lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol ietam ietam Buna ziua, tatal meu a decedat si a lasat titlul de proprietate asupra terenurilor pe care le avea in seama unuia dintre frati. Noi suntem 4 de toti . Nu s ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor nu e suficient ? Maria20101974 Maria20101974 Buna ziua, Am Certificat de Mostenitor obtinut in urma succesiunii dupa decesul tatalui meu. Acum fratii tatalui( unchii mei) vor sa mergem la tribunal sa ... (vezi toată discuția)
Negatie mostenitori - terenuri raduiulian raduiulian Buna ziua, Tatal meu si fratele lui (decedat) sunt proprietarii unor terenuri arabile, avand titlu de proprietate comun, eliberat dupa Revolutie. ... (vezi toată discuția)