avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare mostenire

Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:54, 4 Mai 2017
Eu as vreaa sa nu se ajunga in instanta. Succesiunea nu se poate face la un notar.
Nu am stat eu. Familia sotiei mele au stat asa. Eu cu ea vrem sa ne facem acolo casa. Si de asta am pus aceasta intrebare. Nu au avut bani pentru dezbatere.
Pai nu prea aveti cum la notar. Imi imaginez ca mai sunt mostenitori decedati, deci alte succesiuni de dezbatut. Doar daca va inarmati cu rabdare si aveti disponibilitate fizica sa procurati toate actele de stare civila si documentele si disponibilitate financiara.
Ati spus "tata si matusa mea", "casa si terenul e pe numele strabunicului meu".
In sfarsit...
Va spun din experienta: am toata convingerea ca nici macar nu s-au interesat cat costa. In general circula multe legende urbane cum ca o succesiune costa 100 de milioane, 60 de milioane sau alte sume de genul.
Fiind casa strabunicului, nu-mi imaginez ca e vreun conac sau un castel.
In situatia dvs, cred ca e preferabil sa va adresati instantei.
Nu nu este un palat sau altceva. Eu vreau sa daram tot ce este acolo. Mam interesat am aflat valoare. Am foat la primarie am eliberat anexa24. Am aflat suprafata casei. Am vrut sa va ma spun. Stanga fiind varul lui tata. dreapta. spate mia intrat in curte. Strabunicul a impartit curtea celor doi copii (dar la primarie imi apare ca nu este impartit nimic. Din concluzia mia nu a fost inpartita legal). Iar bunicul a murit. A ramas tatal sotiei mele cu sora lui.

Alte discuții în legătură

Succcesiune dupa tatal decedat nadia34mandea nadia34mandea BUNA ZIUA !!!! AM UN DUBIU,VA ROG FRUMOS DACA IMI PUTETI RASPUNDE,AM LA TARA UN PAMANT CARE PROVINE DE LA STRABUNICUL MEU MOSTENITORI DE DREPT SUNT BUNICII MEI ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o succesiune pisica300 pisica300 Străbunicul meu P.D. a avut unici moștenitori pe bunica mea M.D.M.R , pe sora bunicii mele P.S.M și pe frații bunicii mele P.D.R și P.A.F. Bunica mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)