avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare mostenire

Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:54, 4 Mai 2017
Stiu ca o succesiune nu costa doar atat. Stiu ceva de un procentaj parca de 15% sau de 25% nu mai stiu exact.
Nu e nici un procentaj
Se face o evaluare a bunurilor, dupa grila notariala, in functie de suprafata terenului, a casei, categoria de folosinta a terenului, materialul din care e construit acasa etc.
In functie de valoare rezultata se calculeaza taxele.
Fratele bunicului mai este in viata?
Daca da, atunci dezbateti mostenirea dupa bunic (raman socrul dvs si sora lui) si incheiati cu el un act de partaj.
Fratele bunicului isi ia partea, iar socrul si sora, cealalta jumatate.
Ulterior, in baza actului de partaj, puteti incheia acel contract de vanzare cumparare.
Fratele bunicului nu mai este in viata dar baiatul lui. Unchiul sotiei mele. Respecrivul pretinde ca are acte. Si vrea partea de teren a verisoarei lui sora lu socru meu. El spune ca a facut un antecontract prin care verisoara a cedat partea ei de moastenire lui.

Cealalata problema este cum vam explicat in alt mesaj fiecare vecin a intrat cum a vrut fiecare in curtea socrului meu...
Buna ziua,
Daca TOTI mostenitorii (fratii sau urmasii fratilor buncului, fratii sau urmasii fratilor tatalui) sunt deacord atunci mergeti cu totii la NOTAR si dezbateti succesiunile.
Prima de pe urma strabunicilor, venid la mostenire TOTI copii lor fie direct daca sunt in viata fie prin reprezentarea de catre copiii lor.
Urmatoarea de pe urma bunicilor venind la mostenitre TOTI copiii lor fie direct, daca traiesc, fie prin reprezentare daca au decedat.
Dupa aceia, mostenitorii pot sa faca ce doresc cu partile lor.
Pana atunci nimeni nu poate vinde sau dona ce nu are iar bunurile strabunicilor nu sunt in proprietatea tatalui si matusii pana la dezbaterea succesiunilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succcesiune dupa tatal decedat nadia34mandea nadia34mandea BUNA ZIUA !!!! AM UN DUBIU,VA ROG FRUMOS DACA IMI PUTETI RASPUNDE,AM LA TARA UN PAMANT CARE PROVINE DE LA STRABUNICUL MEU MOSTENITORI DE DREPT SUNT BUNICII MEI ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o succesiune pisica300 pisica300 Străbunicul meu P.D. a avut unici moștenitori pe bunica mea M.D.M.R , pe sora bunicii mele P.S.M și pe frații bunicii mele P.D.R și P.A.F. Bunica mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)