avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Achizitie imobil scos la licitatie
Discuție deschisă în Executare silită

Achizitie imobil scos la licitatie

Buna ziua
Sunt interesata sa achizitionez un imobil+teren,(practic sunt vreo 4 cladiri+teren) partial sau total, de la un lichidator judiciar, oferta de vanzare a fost postata public, firma a caror bunuri se vand este in insolventa.Fiind un imobil mare in prima faza am inaintat o oferta de cumparare pt. jumatate din intreg, oferta refuzata verbal de lichidator, motivand ca principalul creditor, o banca, a respins oferta mea. Am avut discutii cu reprezentantul bancii, am inaintat o oferta si pt. intreg imobilul, oferta sub valoarea publicatiei de vanzare, dupa mai bine de 45 zile am reusit sa am de la banca un raspun scris, un refuz efectiv fara explicatii. Ma asteptam sa-mi spuna ...oferta e mica mai pune ceva..dar nu, un raspuns simplu in 2 randuri ca nu mi-a fost accceptata oferta. Oferta de vanzare e pt. toate imobilele+teren, administratorul judiciar are facut cadastru pe loturi, spunand ca se astepta sa vanda si pe loturi fiind o suprafata mare. Ce demersuri as mai putea face eu , legal, pt. a mi se accepta oferta. Mentionez ca detin o proprietate gard-in-gard cu imobilul din discutie. Am consultat un avocat, doar o discutie cu prezentarea situatiei si mi-a spus ca nu am ce face daca banca care e principalul creditor a firmei in insolventa-care detine acest teren+cladiri nu vrea sa vanda. Noi am cerut si o reevaluare a imobilului dar a fost respinsa si aceasta. Imobilul e scos la vanzare din 2014 si eu sunt primul ofertant si singurul pana in acest moment.Directorul firmei in insolventa vrea sa vanda ca sa scape de datorii, administratorul judiciar spune ca este interesul lui sa vanda, banca nu vrea. Apartine aceasta decizie bancii? Sau poate e cu dedicatie acest imobil??
Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:23, 6 Mai 2017
elenaloredana a scris:
Ce demersuri as mai putea face eu , legal, pt. a mi se accepta oferta.

Dvs. nu aveti cum sa-i fortati sa va vanda, daca bunurile se valorifica prin oferte si nu prin negociere directa a pretului sau prin vanzare amiabila, atunci aia e, acelea sunt conditiile vanzarii, prin oferta.


elenaloredana a scris:
Noi am cerut si o reevaluare a imobilului dar a fost respinsa si aceasta.

Pe buna dreptate a fost respinsa. Evaluarea si pretul de pornire este treaba vanzatorului, nu a cumparatorului, adica exact ca la piata, fiecare isi face pretul (in conditiile legii, se intelege).


elenaloredana a scris:
..., banca nu vrea. Apartine aceasta decizie bancii? Sau poate e cu dedicatie acest imobil??

Pai banca nu vrea pentru ca este creditorul majoritar si are dreptul sa decida cu privire la bunurile indisponibilizate. De ce sa primeasca mai putin, daca poate sa primeasca mai mult? Ca sa fie acuzat pe urma juristul si directorul ca au vandut bunuri subevaluate? Nu este cazul. Cat despre dedicatie, cine stie, o fi posibil. De unde sa stim noi, niste forumisti, acest aspect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare bunuri in insolventa mirceacomsa mirceacomsa Buna ziua, Va solicit ajutorul in legatura cu o situatie. Daca o firma care se afla in insolventa detine un anumit bun (teren , apartament, utilaj) are ... (vezi toată discuția)
Intrebari referitoare la o licitatie la executor judecatoresc omisi omisi Buna seara. Vreau sa cumpar un imobil casa + teren dat in executare la executor judecatoresc de catre o banca. Pretul actual este mai mic cu 25% fata de ... (vezi toată discuția)
Executare copropietate ? eugcon eugcon Eu am cumparat un apartament pe numele meu printr-un credit ipotecar pe care nu il mai pot plati. Banca ma va executa silit, va vinde casa dar valoare ... (vezi toată discuția)