De curand am fost prins de politia capitalei cu o cantitate de 2.3. S-a intamplat in felul urmator: eram in masina cu prietenul meu, ei au aparut in spatele nostru, ne-au avertizat sonor sa oprim, am oprit, ne-au perchezitionat apoi s-au uitat si prin masina iar acolo au gasit iarba. Ne-au dus la sectie au scris o declaratie, am cooperat, cand ne-au intrebat de unde le avem le-am zis ca de la un tip dintr-un club. Ideea e ca fiind in masina cred ca prietenul meu a fost cel invinuit pentru ca masina era a lui iar eu am semnat in calitate de martor. Ce urmari are toata treaba asta? La ce sa ma astept in viitor? Ei nu ne-au zis mare lucru, au scris ce era de scris si ne-au spus sa plecam.
conform art. 318 alin. (1) din Codul de procedură penală, cu următorul conţinut: „În cazul infracţiunilor pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa închisorii de cel mult 7 ani, procurorul poate renunţa la urmărirea penală când, în raport cu conţinutul faptei, cu modul şi mijloacele de săvârşire, cu scopul urmărit şi cu împrejurările concrete de săvârşire, cu urmările produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârşirea infracţiunii, constată că nu există un interes public în urmărirea acesteia.”
In ceea ce priveste renuntarea la urmarirea penala, procurorul poate dispune, după consultarea suspectului sau a inculpatului, ca acesta să îndeplinească una sau mai multe dintre următoarele obligaţii:
a) să înlăture consecinţele faptei penale sau să repare paguba produsă ori să convină cu partea civilă o modalitate de reparare a acesteia;
b) să ceară public scuze persoanei vătămate;
c) să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă cuprinsă între 30 şi 60 de zile, în afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, persoana nu poate presta această muncă;
d) să frecventeze un program de consiliere.
Nu este obligatoriu sa stabileasca vreuna din aceste obligatii.
Furt
Jessica90
Bună ziua. În urmă cu câteva luni am avut un incident neplăcut. Am sustras o haină dintr-un magazin din mall, și am fost oprită de agentul de pază ... (vezi toată discuția)