avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Furt
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Furt

Bună ziua. În urmă cu câteva luni am avut un incident neplăcut. Am sustras o haină dintr-un magazin din mall, și am fost oprită de agentul de pază pentru a fi efectuată percheziția. Am fost dusă într-o cameră, am fost percheziționată amănunțit, apoi a fost chemat administratorul magazinului care a și chemat îndată poliția. Când a ajuns, am achitat produsul și apoi am scris o declarație, la fel și administratorul care a precizat că nu depune plângere și că nu mai are nici o pretenție la mine. În declarația polițiștilor era specificat faptul că medierea a avut loc de față cu ei. Apoi am fost dusă la secție unde am mai dat o declarație, iar polițiștii mi-au zis că nu se va mai întâmpla nimic. Întrucât nu sunt din țară, am fost sunata ieri de administrația căminul in care stau pentru a fi anunțată că am primit o citație în care se solicită să mă prezint in termen de 3 zile la judecătorie. Alte detalii nu mi-au mai fost comunicate. Mentionez și faptul că sunt minoră și sunt la prima abatere.
Întrebările mele sunt următoarele: Dacă medierea s-a produs și polițiștii mi-au spus că nu se va mai întâmpla nimic, cum s-a ajuns la așa etapă?
Ce se întâmplă dacă nu mă prezint la proces?
Ce pedepse pot fi aplicate?
Dacă procesul are loc în lipsa mea și judecătorul a hotărât să aplice o pedeapsă cu închisoarea, mai pot face ceva ulterior?
Este nevoie să-mi angajez un avocat?
Mulțumesc mult, aștept cu nerăbdare răspunsul dvs.
Daca nu sunteti in tara, angajati-va avocat care sa va asigure asistenta juridica si reprezentare.


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca nu sunteti in tara, angajati-va avocat care sa va asigure asistenta juridica si reprezentare.


Cât de gravă e, după părerea dvs, situatia?
Angajati un avocat care sa consulte dosarul si sa va consilieze in cunostinta de cauza.
Din ce spuneti dvs, banuiesc ca este vorba de o solutie de renuntare la up.
In orice situatie, daca dvs nu va puteti prezenta la proces, pentru a va putea formula apararile, este recomandat sa fiti reprezentata.
Probabil este vorba despre confirmarea renunțării la urmărirea penală, nu cred că este grav, dar din rațiuni de prudență contractați servicii avocațiale!


Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Probabil este vorba despre confirmarea renunțării la urmărirea penală, nu cred că este grav, dar din rațiuni de prudență contractați servicii avocațiale!

Este de fapt o înștiințare să merg să ridic un dosar de la judecătorie. Ce poate însemna asta? Ce trebuie să fac?

Alte discuții în legătură

Furt din carrefour, un sfat va rog utilizatorxxl utilizatorxxl 2 prieteni buni de-ai mei au furat 3 produse din carrefour in valoare de 170 de lei. Desigur nu sunt mandra de aceasta fapta ... i-au chemat in camera... li ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin malinap malinap Buna seara, in decembrie am sustras din magazin doua coliere in valoare de 111 lei. Regret enorm ceea ce am facut, nu am gandit pe moment. Produsele au fost ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin ContSters378844 ContSters378844 Buna ziua! Saptamana aceasta, aflandu-ma intr-un magazin de cosmetice dintr-un mall din bucuresti, intr-un moment de ratacire, am luat un tester al unui ruj. ... (vezi toată discuția)